Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

Με μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπειAgKonst 31α γιορτάστηκε στην Ύδρα η μνήμη του Πολιούχου μας Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου, με τη βοήθεια του ιερού κλήρου παρουσία τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου.
Την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς το πρωί ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και του Μητροπολίτου Μαραθώνος κ.κ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ.

Στον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού. Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαραθώνος στον Καθεδρικό Ναό λόγω καιρικών δυσμενών συνθηκών και όχι στον ομώνυμο Ναό του Αγίου μας.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε μικρή λιτανευτική πομπή γύρω από τον Καθεδρικό Ναό με κατάληξη πάλι τον ίδιο Ναό της Παναγίας μας.
Την επομένη τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ και η διανομή του μήλου του Αγίου.
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου γιόρτασαν οι Υδραίοι των Αθηνών στο παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου της οδού Ασκληπιού. Μια καθιερωμένη γιορτή που στηρίζει η Αδελφότητα των Υδραίων Αθηνών και ο Πρόεδρος Γιάννης Γεωργ. Σαχίνης. Μετά τη λειτουργία παρατέθηκε καφές, Υδραίικα αμυγδαλωτά και γλυκίσματα.
Τη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου γιόρτασαν οι Υδραίοι κάτοικοι του Λαυρίου την παραμονή στις 13 Νοεμβρίου με εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα όπου και πραγματοποίησαν περιφορά της εικόνας του Αγίου. Επίσης την παραμονή τελέστηκε εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιά. Ανήμερα γιόρτασαν και οι Υδραίοι της Π. Φωκαίας Αναβύσσου στον Ι. Ναό Αγίας Ειρήνης.

agios athina1 agios athina2

Σχετικά Άρθρα