Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mε μεγαλοπρέπεια η γιορτή του Νεομάρτυρα Αγίου Κων/νου από τον Υ.Σ.Π

Με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά. Η ηλιόλουστη μέρα βοήθησε τον όμορφο αυτό εορτασμό τον οποίο κάθε χρόνο με κατάνυξη και συνέπεια γιορτάζει ο Υ.Σ.Π. Συγκεκριμένα τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα και του Iερού κλήρου.
Πλήθος κόσμου και μέλη του Συνδέσμου παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό στη γιορτή στη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου μας, που συγκεντρώνει και ενώνει τους Υδραίους του Πειραιά με το καθιερωμένο της κάλεσμα. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ, Χρήστος Πάλλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, Γιώργος Κουκουδάκης, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΥΝΟ Θεόδωρος Μουστακαρίας, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας Δημήτρης Παύλου και πολλοί άλλοι. Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου στις παρακείμενες οδούς του Ναού με προπορευόμενη την μπάντα του Δήμου Πειραιά.
Φέτος μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε η δεξίωση του Υ.Σ.Π. στη μεγάλη αίθουσα του ΟΛΠ όπου σε ένα κλίμα θερμού πατριωτισμού η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου αφού καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κο Σπήλιο Χαραμή, Γεν .Διευθυντή του Ομίλου Αντέννα. Μεταξύ άλλων η κα Βάρκα αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια και στήριξη του αείμνηστου πατέρα του βραβευθέντα, δηλαδή του εκλιπόντα Ακαδημαϊκού Οφθαλμιάτρου και Πανεπιστημιακού Ιωάννη Χαραμή, ενώ τόνισε ότι ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί στην Ακαδημία Αθηνών για να γίνει η βράβευση του Υ.Σ.Π. το 1977. Ακολούθως μίλησε ο κ. Σπήλιος Χαραμής ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο και μίλησε από καρδιάς για τον πατέρα του αλλά και γενικότερα για το πατριωτικό αίσθημα των Υδραίων.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου σε όλη την Ελλάδα, στην έντυπη έκδοση της  "Φωνής της Ύδρας".

DSC_1684web.jpg DSC_1748web.jpg DSC_1768web.jpg

DSC_1779web.jpg DSC_1783web.jpg DSC_1793web.jpg

 

Φωτογραφίες fonitisydras

 

Παρακολουθήστε σύντομο video με στιγμιότυπα

 

 

          
  

Σχετικά Άρθρα