Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άμεσες Εκλογές στον Εμπορικό Βιοτεχνικό Σύλλογο Ύδρας ζητούν υπογράφοντες-μέλη

Την εξαγγελία προσωρινής διοικούσας επιτροπής με σκοπό τη διενέργεια εκλογών και προγραμματισμό για την περίοδο 2014-2016 του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Ύδρας ζητούν με ανακοίνωσή τους υπογράφοντες-μέλη του εν λόγω Συλλόγου.


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση

 

Το χρονικό ενός ανύπαρκτου Συλλόγου, ή αλλιώς...

...ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ

 

Οι εκλογές στον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Ύδρας έγιναν στις αρχές του 2009 και ανέδειξαν για μία διετία το νέο Δ.Σ.

Έκτοτε και στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων που πέρασαν μέχρι σήμερα, εκείνο που πραγματικά διαπιστώθηκε απο την πλειονότητα των μελών του του Συλλόγου, ήταν η ολοκληρωτική σχεδόν ανυπαρξία του Δ.Σ. σε όλα τα επίπεδα· του άλλοτε ζωντανού, δυνατού και δραστήριου Συλλόγου των Εμποροεπαγγελματιών της Υδρας.

Γιατί άραγε; Ποιοί ήταν οι λόγοι, που ένας απο την φύση του ισχυρός συλλογικός φορέας, όπως πρέπει να είναι ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος της Υδρας, περιέπεσε σε πλήρη αδράνεια, πλήν μερικών εορταστικών τελετών, άνευ ουσίας και περιεχομένου, και κάποιου ημερολογίου που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή για να μας θυμίσει απλώς την ασθενική και υποτονική ύπαρξή του. 

Γιατί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ουδέποτε συγκάλεσαν, έστω και μια Γενική Συνέλευση των μελών; γιατί ουδέποτε εισέπραξαν τις προβλεπόμενες εισφορές των μελών τους; Γιατί δεν νοιάστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες των Υδραίων Επαγγελματιών; Γιατί δεν έκαναν ποτέ δημοσίως ηχηρή και δυνατή την παρουσία του Συλλόγου στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τις ομάδες των Επαγγελματιών του νησιού, παρά μόνο σε κάποια τυπικά έγγραφα που υποχρεώθηκαν να καταθέσουν ως τυπικοί φορείς σε κάποιες Δημόσιες Υπηρεσίες; Γιατί ο σύλλογος είναι απο τους ελάχιστους Εμπορικούς Συλλόγους που δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έστω και μιά τυπική ενημερωτική ιστοσελίδα σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις των καιρών;

Και τέλος – και κυριότερα – γιατί ενώ εδώ και διόμισυ χρόνια έχει λήξει και τυπικά και ουσιαστικά η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, δεν προκηρύσονται οι προβλεπόμενες απο το καταστατικό εκλογές;

Ομως, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, ενας σοβαρός σύλλογος δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να χειραγωγείται απο την βούληση του ενός, ή κάποιων ολίγων...

΄Ενας σοβαρός Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος είναι υπόθεση όλων μας, είναι θέμα κοινού συμφέροντος και δημοκρατίας. Είναι θέμα όλων των Υδραίων επαγγελματιών.

Επιτέλους, έφτασε η στιγμή μιας νέας επανεκκίνησης του συλλόγου μας, σωστής και οργανωμένης αυτή τη φορά, με νέα δομή, νέα πρόσωπα, με αληθινό κέφι και όρεξη για συμμετοχή και κυρίως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε ό,τι περιμένει ο Υδραίος επαγγελματίας απο το Διοικητικό Συμβούλιο ενός τόσο σημαντικού για το νησί μας συλλόγου.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε, οι κάτωθι υπογράφοντες, ότι το εκ των πραγμάτων έκπτωτο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να παραδώσει τα βιβλία και την σφραγίδα του Συλλόγου μας σε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, ώστε αυτή να εξαγγείλει άμεσα Γενική Συνέλευση των μελών με σκοπό την διενέργεια εκλογών και προγραμματισμό για την περίοδο 2014-2016, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού.

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ