Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειροτονία του νέου διακόνου π. Νεκτάριου Δαρδανού

To διήμερο Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης πραγματοποιήθηκαν τελετές κατά τις οποίες συγκαταλέχθηκε στη χορεία των Διακόνων της Εκκλησίας, αφού πρώτα επέλεξε ελεύθερα τη μοναχική βιοτή και πολιτεία ένας νέος, πνευματικό τέκνο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, ο γιος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ακινδύνου, ο Κωνσταντίνος Δαρδανός, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Παρασκευή 29η Νοεμβρίου παραμονή της χειροτονίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιότατος τον έκειρε μοναχό, δίνοντάς του το όνομα ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ προς τιμή του Μεγάλου Αγίου και Πολιούχου της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο Σεβασμιότατος κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, παρουσία των αρχών, και πλήθους κόσμου, χειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Νεκτάριο Ακ. Δαρδανό.

Ο νεοχειροτονηθείς π. Νεκτάριος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο, και ευχαρίστησε βαθύτατα συγκινημένος τον Σεβασμιότατο δίπλα στον οποίο όπως ανέφερε διδάχθηκε πολλά. Επίσης ευχαρίστησε τη μεγάλη χορεία των πατέρων που τον ετίμησαν με την παρουσία τους, τους γονείς του, τα αδέλφια του, τους ευεργέτες του, τις αρχές και τον πιστό λαό που κατέκλυσε τον Ιστορικό Καθεδρικό Ναό.

Ο Σεβασμιότατος κατά την ομιλία του τόνισε τη σπουδαιότητα της Ιερωσύνης, και ευχήθηκε στον νέο να ζήσει και να έχει ευλογημένη και καρποφόρο διακονία!

Ο νέος Ιεροδιάκονος π. Νεκτάριος θα διακονήσει πλησίον του Επισκόπου ενώ θα συνεχίσει και τις σπουδές του. Πάντα άξιος του ευχόμαστε!

Xeirotonia0_web.jpg Xeirotonia1_web.jpg Xeirotonia2_web.jpg

Σχετικά Άρθρα