Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου ιερούργησε ο Μητροπολίτης ΕΦΡΑΙΜ

Eτέλεσε την εις Πρεσβύτερον του ευλαβ. Διακόνου π. Ευαγγέλου Μάρκελλου

Από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας έγινε η ακόλουθη ενημέρωση:

Την Πέμπτη 7η Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, και ετέλεσε την
εις Πρεσβύτερον του ευλαβ. Διακόνου π. Ευαγγέλου Μάρκελλου.
Ο νέος πρεσβύτερος ομίλησε περί της Ιερωσύνης με βαθειά συγκίνηση και ευχαρίστησε ένδακρυς τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσυγκέλλο Αρχιμ. π.Νεκτάριο τον πνευματικό του Γ.Α.Ε πρωτ π.Ακίνδυνο, την σύζυγο του , τους γονείς των τον αδελφό του και το εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αντιφώνησε πατρικά και αναφέρθηκε σε ένα σπουδαίο απόσπασμα από το Βιβλίο του Βιργκίλιου Γκεωργκίου από την 25η ώρα στην αιωνία ώρα.
Γράφει ο συγγραφέας σε διάλογο με τον πατέρα του που ήταν ιερέας:
" Ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος αλλά η θυσία ενός ανθρώπου που προστίθεται στην θυσία του Χριστού..Είσαι ιερέας για την αιωνιότητα χωρίς ανάπαυλα, διακοπές και ανέσεις...Και μετά τον θάνατο είσαι Ιερέας στον Καθεδρικό Ναό του Ουρανού και συλλειτουργείς με τον Μέγα Αρχιερέα Χριστό.."
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Πανοσ.Πρωτοσυγκέλλο Αρχιμ. π.Νεκτάριο Δαρδανό.
Στην σύντομη και μεστή προσφώνηση ο Σεβασμιώτατος τον συμβούλευσε να γίνει καλός Ιατρός των ψυχών ,πνευματικός με σύνεση, στοργή, και κατανόηση ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.
Μετά το πέρας της χειροθεσίας ο π.Νεκτάριος αντιφώνησε ευχαριστιακά δια την ιδιαίτερη αυτή και απρόσμενη ευλογία της πνευματικής πατρότητος.
Ο νέος πνευματικός διένειμε το αντίδωρο και ο νέος πρεσβύτερος π.Ευάγγελος την αναμνηστική εικόνα.
Παρέστησαν οι αρχές του τόπου και πολλοί πιστοί.
Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα εκ της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα