Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η επιστροφή της τιμίας κάρας του Αγίου Κωνσταντίνου από το Ναύπλιο


Με τις δέουσες τιμές θα επιστρέψει την μεσημβρίαν της Τρίτης 23η Μαΐου 2023, από το Ναύπλιο η Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Πλήθη πιστών συρρέουν απο την προηγούμενη Πέμπτη εις τον Ι.Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Βυζαντίου Ναυπλίου, για να προσκυνήσουν την ευωδιάζουσα Τιμία Κάρα.
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π. Ακίνδυνος Δαρδανός θα μεταβή την πρωίαν της Τρίτης 23η Μαΐου εις Ναύπλιο όπου και θα παραλάβει την Τιμία Κάρα.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι η Τιμία Κάρα θα παραμείνει εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας για την Αγρυπνία επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα και εν συνεχεία την Τετάρτη θα επιστρέψει εις την οικεία θέση, ήτοι εις τον Ι. Ναό του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Επί τη αποδόσει της εορτής του Αγίου Πάσχα θα τελεσθή στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας το Εσπέρας της Τρίτης 23η Μαΐου 2023, Ιερά Αγρυπνία από τις 21.00' έως 00.30'
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνημα η Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα προσφέρουν στον Νάρθηκα κεράσματα.
Εις δε το Ι. Παρεκκλήσιο της Αναστάσεως εις το Β' Νεκροταφείο της Νήσου, κυριότητος του Ι.Καθεδρικού Ναού, θα τελεσθή την Τρίτη 23/5 το απόγευμα στις 18.00' ο Εσπερινός με αρτοκλασία και την Τετάρτη 24/5 στις 7.00' ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θ.Λειτουργία με λιτάνευση εντός του Νεκροταφείου.
Τις Ι. ακολουθίες κλπ θα τελέσει ο Πανοσ. Αρχιμ.π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας.


ΕΚ ΤΟΥ Ι.ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

Σχετικά Άρθρα