Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικής σημασίας συμφωνία Μπουτάρη με τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών της Κίνας

Στη φωτογραφία διακρίνονται: 1. Από αριστερά: Ο κ. Στέλιος Μπουτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Κυρ-Γιάννη, ο κ. Μιχάλης Μπουτάρης, Chief Winemaker της Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd, η κα Χριστίνα Μπουτάρη, Διευθύντρια Εξαγωγών της εταιρίας Μπουτάρη Οινοποιητική, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρία Μπουτάρη Οινοποιητική και ο κ. Castle Li, Γενικός Διευθυντής της COFCO Wine & Spirits Co Ltd.

 

Μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία τους, υπέγραψαν χθες οι εταιρίες Μπουτάρη Οινοποιητική και Κυρ Γιάννη. Οι δύο εταιρίες, σε συνεργασία με την εταιρία του κ. Μιχάλη Μπουτάρη, Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd., που εδρεύει στην Κίνα, υπέγραψαν με την COFCO Wines & Spirits Co Ltd, συμφωνία ύψους 50 εκ. δολαρίων για την ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικού οίνου στην Κίνα.

Πρόκειται για μια συμφωνία μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό, οινικό κλάδο που ανοίγει τις πόρτες για προβολή, ανάπτυξη και περαιτέρω συνεργασίες στην κινέζικη αγορά. Το πλάνο της έχει 5ετή διάρκεια ξεκινώντας από φέτος το καλοκαίρι και εστιάζει αρχικά στην προώθηση των κλασσικών, ελληνικών ποικιλιών (Ξινόμαυρο, Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο), με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες ποικιλίες.
Η εταιρία COFCO Wines & Spirits Co Ltd, που υπογράφει τη συμφωνία, αποτελεί τη μεγαλύτερη, κρατική εταιρία τροφίμων και ποτών στην Κίνα και η συνεργασία μαζί της εγγυάται τη μεγάλη ανάπτυξη και σωστή προώθηση του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Κίνας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. ανακοίνωσε σχετικά: «Το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά μπορεί να αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον έχει εστιαστεί και στο ποιοτικό, ελληνικό κρασί αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη όχι μόνο στην εταιρία μας αλλά και στον ελληνικό, οινικό κλάδο, αφού θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών και την εξάπλωσή του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως. Είμαστε για ακόμα μια φορά περήφανοι, που ως εταιρία Μπουτάρη θα συντείνουμε στην προώθηση του ελληνικού οίνου και των ελληνικών προϊόντων γενικότερα. Επίσης, οφείλω να συγχαρώ τις σκληρές προσπάθειες του Μιχάλη Μπουτάρη στην Κίνα, οι οποίες έδωσαν πλέον καρπούς και υπόσχονται ακόμα περισσότερες επιτυχίες».

 

Υπογραφή της συμφωνίας με την COFCO Wine & Spirits Co Ltd.

photo press release china2

Σχετικά Άρθρα