Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Απόψεις του Περιφερειακού Συμβούλου Πειραιά Παναγιώτη Ασημακόπουλου

  • Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 19:39
  • 2'

Τις απόψεις του εκφράζει με δελτίο του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά, Παναγιώτης Ασημακόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ασημακόπουλος επισημαίνει:

"Θεωρώ ότι η δημοτική αρχή του νησιού μας μετά από 6 σχεδόν χρόνια Διοίκησης του δήμου μας και χωρίς να ακολουθήσει την δημοκρατική δυνατότητα διαλόγου - συζήτησης, παρουσίασε τον απολογισμό της για το 2020 (σημείο αναφοράς κανένας από την αντιπολίτευση δεν ψήφισε τον απολογισμό και αποχώρησαν όλοι).

Ακροβατώντας ανάμεσα στη θεσμική διαδικασία - την ενημέρωση των πολιτών και την καθαρή προεκλογική προβολή που είχε γίνει.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να σημαίνει η λέξη "ΈΡΓΟ" για την δημοτική αρχή ή τον Δήμαρχό μας, ποιος είναι ο πήχης των προσδοκιών τους για το νησί μας.

Ας θυμηθούμε κάποια βασικά πράγματα:

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Καλλικράτη, "προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του Δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα της αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Η Ύδρα χρειάζεται την νεολαία και την εμπειρία των μεγαλύτερων ώστε να συνεχίσει αυτή η παράδοση να διαιωνίζεται και χρειάζονται οι Υδραίοι κάτοικοι για να συνεχίσει να υπάρχει η Ύδρα.

Φίλες και φίλοι απαιτήστε το δικαίωμα σας στην Κρίση του έργου του καθενός.

Εμείς θέλουμε τον πολίτη ενεργό και ομιλητή! Θέλουμε τον πολίτη μπροστά και πάνω από όλα!"


Επειδή ασχολούμαι με τα κοινά την τελευταία 10ετια.

Επειδή εργάστηκα στον Δήμο Ύδρας τα τελευταία 12 χρόνια. Που σημαίνει ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στον Δήμο Ύδρας και που πονάει το νησί.
Επειδή είχα και την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω από κοντά τους τελευταίους τρεις Δημάρχους μπορώ να πω με άνεση που πονάει η Ύδρα και τι χρειάζεται. Στην Ύδρα πρέπει να γίνουν Τρία Βασικά Έργα!  Δυστυχώς κανένας από τους Δημάρχους δεν κατάφερε να κάνει κάτι, αλλά για αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι τοπικοί άρχοντες, αλλά ευθύνεται και η κάθε κυβέρνηση της εποχής εκείνης, και οι τότε βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα οι βουλευτές στην Ά Πειραιά. Δεν ήταν μόνο ευθύνη του εκάστοτε Δημάρχου Ύδρας για να είμαστε αντικειμενικοί.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτά τα έργα είναι έργα απαραίτητα για την βιοσύνθεση του κοινωνικού ιστού και την ανάπτυξης της Ύδρας. Έχουμε και λέμε:
Α) Βιολογικός Καθαρισμός.
Β) Αντιπυρικές Ζώνες Ασφαλείας.
Γ) Άμεση Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ύδρας.
 
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την μη υλοποίηση του οποιοδήποτε από τρία παραπάνω Έργα. Αυτά τα τρία βασικά έργα έχουν φέρει το νησί της Ύδρας σε δυσμενή θέση. Εύχομαι ο τορινός Δήμαρχος να κάνει κάτι διαφορετικό από τους προκατόχους του.
 

Μετά Τιμής,

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

           Τομέας Πειραιάς

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Ι. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ