Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πατούλης: Να ενταθεί η επαγρύπνηση από τους Δήμους για την προάσπιση της υγείας πολιτών και τουριστών

Να εποπτεύουν, με συναίσθηση ευθύνης, την αποφυγή συνωστισμού στους δημόσιους χώρους των Δήμων τους, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, από τους 66 Δημάρχους της Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως ανέφερε, πρέπει να δοθεί σε χώρους όπως οι παραλίες, οι αγορές, τα κέντρα εστίασης, τα θέατρα, και οι πλατείες, με στόχο την προάσπιση της ζωής του κοινωνικού συνόλου και της Υγείας των εισερχομένων Τουριστών.

Ο κύριος Πατούλης κατά την τοποθέτησή του σε συνέδριο για «το Μέλλον της Ιατρικής Περίθαλψης» και τον «κεντρικό ρόλο των Περιφερειών και των πόλεων στην μεταβατική περίοδο μετά τον COVID», υπογράμμισε ότι απαιτείται αποφασιστικότητα σε τοπικό επίπεδο για τον περιορισμό της επιδημίας και την διατήρηση των καλών αποτελεσμάτων της χώρας μας.

«Από 1ης Ιουλίου, γράφουμε ένα άλλο κομμάτι στην ιστορία της πανδημίας στην Ελλάδα, με το άνοιγμα του Τουρισμού και ζητώ τη συνεργασία των τοπικών αρχών και όλων των πολιτών για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων, τα οποία πρέπει να ενταθούν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, των χωρών και περιφερειών που εμφάνισαν την χαμηλότερη θνητότητα, επισημαίνοντας ότι αυτές ήταν οι περιφέρειες των χωρών της Ανατολής, που επέδειξαν πειθαρχία στο μέτρα από την πρώτη στιγμή και διαρκώς, με την χρήση μάσκας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την περίοδο 2020-2025, αναφέρθηκε στους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία μόνιμου ευρωπαϊκού στρατηγικού αποθέματος φαρμάκων, εμβολίων, αντιβιοτικών, χημικών αντιδότων και άλλων κρίσιμων ιατρικών προμηθειών. Παράλληλα επεσήμανε ότι η μειωμένη πρόσβαση των χωρών του Δυτικού κόσμου σε υγειονομικό υλικό προστασίας στην αρχή της πανδημίας, καθυστέρησε χώρες της Ευρώπης στη διαδικασία αυστηρής λήψης μέτρων, γεγονός που κόστισε ζωές.

Στη συνέχεια ο κύριος Πατούλης ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συνεχίζουν τη διανομή προστατευτικού Υγειονομικού υλικού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε λιμάνια, σε ξενοδοχεία και όπου αλλού προκύπτει η ανάγκη και ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κινητές δειγματοληπτικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, θα συνδράμουν στην Ταξιδιωτική Υγεία διενεργώντας διαγνωστικούς ελέγχους στο προσωπικό των ξενοδοχειακών μονάδων της Αττικής .

«Οι τουρίστες που θα έρθουν στην χώρα μας, θα επιστρέψουν στον τόπο τους έχοντας κρατήσει ένα κυρίαρχο συμπέρασμα, -μια εικόνα, από το κάθε σημείο της χώρας μας: Το αν και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα από υπεύθυνους και σοβαρούς πολίτες με την εποπτεία και την υπευθυνότητα των αρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πατούλης.

Σχετικά Άρθρα