Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τι απάντησε η Περιφέρεια Αττικής στο ερώτημα για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου Π. Ασημακόπουλου

  • Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 14:15
  • 2'

Σε απάντηση σε ερώτημα του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλου προέβη η Περιφέρεια Αττικής.

Η Ερωτήση αφορούσε στην Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε 12.708 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Νήσων στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.Σχετ. 1. Το υπ' αρ. 714407/31-08-2021 έγγραφο σας με το οποίο μας διαβιβάσατε την υπ' αρ. 34/27-08-2021 ερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ασημακόπουλου Παναγιώτη.

2. Το υπ' αρ. ΥΣ. 1801/31-08-2021 υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Σύμπραξης Πειραιώς και Νήσων

Σε απάντηση του ανωτέρω (1) σχετικού εγγράφου σας διαβιβάζουμε συνημμένα το σχετικό (2) που αφορά στην απάντηση στο έγγραφο ερώτημα του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ασημακόπουλου Παναγιώτη σχετικά με την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής σε 12.708 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΘΕΜΑ: Απάντηση στο αριθ.34/27-08-2021 ερώτημα

Σε απάντηση στο με ΑΠ: 170911/30-08-2021 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε αναφορικά με το ερώτημα αριθ: 34/27-08-2021 ως ακολούθως:

Ερωτήματα (1) & (2): Οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ προκύπτουν μετά από αίτησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΚΕΑ, διαδικασία στην οποία δεν εμπλέκεται η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Περιφέρειας, για τους οποίους τίθεται ερώτημα. Στην εν λόγω αίτηση, οι Δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ή όχι τη βοήθεια σε είδος (ΤΕΒΑ). Εάν επιλέξουν τη βοήθεια σε είδος ΤΕΒΑ αυτόματα χάνουν το δικαίωμα να παραλαμβάνουν τη βοήθεια σε είδος από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα οποία προσφέρουν οι Δήμοι. Στη περίπτωση του Δήμου Ύδρας μέχρι πρόσφατα όλοι οι Δικαιούχοι ΚΕΑ φαίνεται πως επέλεγαν την παροχή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δεδομένου, ότι δεν υπήρχε κανένας εγγεγραμμένος στο Πληροφοριακό Σύστημα ΤΕΒΑ. Ως εκ τούτου, δεν χρειάστηκε μέχρι σήμερα να προβούμε σε διανομή στο Δήμο Ύδρας. Στη διανομή του Σεπτεμβρίου 2021 υπάρχει ένας ωφελούμενος στο Δήμο Ύδρας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουμε διανομή, με ημερομηνία 14/09/2021 (δεν περιελήφθη η συγκεκριμένη διανομή στην ανακοίνωση που εστάλη στο Γραφείο Τύπου, γιατί δεν είχε οριστικοποιηθεί η ημερομηνία).

Ερωτήματα (3): η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνεται για τους Δικαιούχους του κάθε Δήμου απευθείας από το Π.Σ. του ΤΕΒΑ με βάση το οποίο προγραμματίζει τις διανομές. Το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα από το αρχείο του ΚΕΑ αρχές του κάθε μήνα.

Ερώτημα (4): το χρηματικό ποσό και τα προϊόντα του προγράμματος ΤΕΒΑ, διανέμονται στους Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης, ανάλογα με τον αριθμό των ωφελουμένων, που είναι ενεργοί στο Π.Σ. στην κάθε διανομή (διανομές κάθε 2 μήνες) και με γνώμονα την Αρχή της Ισότητας.

Ερωτήματα (5), (6) & (7): Ο Δήμος Ύδρας έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κοινωνική Σύμπραξη Πειραιώς & Νήσων, βάσει του οποίου ενεργεί για την υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ερώτημα (8): τα προϊόντα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι: νωπά τρόφιμα (κρέας Βόιο και χοιρινό, πατάτες, μήλα, φέτα, γραβιέρα), τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, ρύζι, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ κ.α), είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν κ.α) και βρεφικά είδη (πάνες βρεφικό γάλα, κρέμες, μωρομάντηλα κ.α). Τα προϊόντα διανέμονται με τα ίδια κριτήρια σε όλους τους Δήμους.

 

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ταρσίτσα Γάτου

Ιωάννα Θέμα

Μαρία Κεχαγιά