Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής Κυρίου Σπετσών με αφορμή τα 200 χρόνια από την ανοικοδόμησή του

  • Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 10:46
  • 1'
Με λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 9η Σεπτεμβρίου 2023, η Αρχιερατική Θ.Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ εις τον ιστορικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής Κυρίου Σπετσών με αφορμή τα 200 έτη από της ανοικοδομήσεως του.
Ο Ιερός Ναός που αποτελεί μετόχιον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου με την ανύστακτη μέριμνα του Ιεροκήρυκος Αρχιμ.π.Γρηγορίου Νανακούδη ανακαινίσθηκε και είναι πλέον Ναός κόσμημα της Νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και στο τέλος της Θ.Λειτουργίας έκαμε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας εις ενθύμιον της συμπλήρωσης των 200 ετών του εν λόγω Ι.Ναού, και ετιμήθη και ο πρωτάρχοντας Χατζηγιάννης Μέξης.
Η προσφορά του π.Γρηγορίου και το έργο του εις την Νήσον των Σπετσών επαινέθηκε δεόντως από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο οποίος πάντοτε στηρίζει τους κληρικούς του κυρίως όσους εργάζονται αόκνως όπως ο πολυτάλαντος π.Γρηγόριος.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το εσπέρας της 8ης Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ χοροστάτησε εις τον Εσπερινό εν τω Ιερώ Ναώ της Υπαπαντής Κυρίου Σπετσών.
Εν συνεχεία παρέστη στην εκδήλωση εις το προαύλιο του Ιερού Ναού για τα 200 χρόνια από της κτίσεως του με ομιλητή τον κ. Μανώλη Λούζη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ.π.Γρηγόριο Νανακούδη για το έργο του και τις ιδέες που υλοποιεί.
Αύριο συν Θεώ ο Σεβασμιώτατος θα Ιερουργήσει εις τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής και θα τελέσει το κτιτορικό μνημόσυνο.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ