Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Π. Ασημακόπουλος: Γιατί η Ύδρα δεν έχει ένα καταφύγιο ζώων και έναν κτηνίατρο;

  • Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 13:15
  • 1'
Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Ασημακόπουλος στο παρακάτω δελτίο του αναφέρεται στην έλλειψη κτηνίατρου στην Ύδρα, την έλλειψη καταφυγίου ζώων και στην επιβάρυνση των πολιτών για την μετακίνηση των ζώων που προστατεύουν σε άλλα μέρη ή νησιά προς εύρεση κτηνίατρου.


Γιατί η Ύδρα δεν έχει ένα καταφύγιο ζώων; Επίσης γιατί ο Δήμος Ύδρας δεν έχει κτηνίατρο; Πώς γίνεται ένας Δήμος να λειτουργήσει θεσμικά και νομικά δίχως τα αυτονόητα. Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες και από που;
Επίσης για πιο λόγο να επιβαρυνθεί ο οποιοσδήποτε δημότης Ύδρας να πηγαίνει σε άλλους δήμους για να βρει κτηνίατρο;
Όταν υπάρχει αυτή η οικονομική κρίση, ενώ θα μπορούσε με μια μετάθεση να έρθει ένας μόνιμος κτηνίατρος ή με έναν διαγωνισμό μέσο ΑΣΕΠ.
Ο Δήμος Ύδρας φέρνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για όλα τα παραπάνω.
Επίσης όταν οι δημότες Ύδρας επιβαρύνονται με πρόστιμα π.χ εμβολιασμού από καταγγελίες που γίνονται από κάποια άτομα αντικοινωνικά, ο Δήμος Ύδρας έχει την αποκλειστική ευθύνη διότι είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να είχε φροντίσει να έχει μόνιμο κτηνίατρο στο νησί 365 μέρες το χρόνο. Από την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες γάτες και σκύλοι και μουλάρια, γαϊδούρια και άλογα. Δεν γίνεται ο δήμος Ύδρας να στρουθοκαμηλίζει σε ένα πλήθος κοινωνικών ζητημάτων. Σήμερα πιστοποιήθηκε η ανυπαρξία της διοίκησης σε ένα τόσο μείζον θέμα. Μια διοίκηση η οποία είναι μόνο για επετειακές εκδηλώσεις. Μια διοίκηση η οποία δεν προσφέρει καμία κοινωνική υπηρεσία πέραν των ελάχιστων στους δημότες της Ύδρας. Μια διοίκηση που δεν προστατεύει του δημότες της. Εάν αναλογιστούμε τι Υπηρεσίες προσφέρουν οι όμοροι δήμοι στους πολίτες τους, οι δημότες της Ύδρας θα κατανοήσουν ότι είμαστε 100 χρόνια πίσω όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Δήμος Ύδρας πρέπει να προστατεύσει τους δημότες του και ιδιαίτερα τις οικογένειες των Υδραίων που ζουν σε αυτό το νησί αιώνες τώρα, από άτομα τα οποία ήρθαν στην Ύδρα για να μας κάνουν υποδείξεις και καταγγελίες και επιβουλεύονται την τιμή και την αξιοπρέπεια των προγόνων του Μιαούλη και του Κουντουριώτη και των άλλων ηρώων που μεγαλούργησαν σε αυτόν τον ιερό τόπο.
«Ανεξάρτητος»
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής 
ΠΕ Πειραιώς
Παναγιώτης Ι. Ασημακόπουλος