Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογισμός της τουριστικής σεζόν


Η τουριστική σεζόν έκλεισε και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας «κάνοντας ταμείο», είδε σε πολλές περιπτώσεις μια κάμψη στα έσοδά του. Οι Έλληνες επισκέπτες οπωσδήποτε μείωσαν τις δαπάνες τους και περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία. Αλλά και οι ξένοι ήταν σε γενικά επίπεδα πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους, αλλά και στον τρόπο αναψυχής, διασκέδασης και εστίασης, σε σχέση φυσικά με το παρελθόν.
Μιλώντας με τους επιχειρηματίες του νησιού μας, εισπράξαμε ουσιαστικά μια αίσθηση σχετικής ικανοποίησης, που πηγάζει από τη γενικότερη κρίση και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.
Ενώ ανασταλτικός παράγοντας όπως τονίζουν, είναι οπωσδήποτε τα μεγάλα πάγια έξοδα και οι φόροι, όπου και πρέπει να ανταποκριθούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μας μίλησαν επίσης για την αναγκαιότητα της off season τουριστικής κίνησης που θα δώσει ανάσα και θα επεκτείνει την αγοραστική δύναμη.
Τώρα ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας, μετά τα εξαντλητικά καλοκαιρινά ωράρια που αναμφίβολα τους κούρασαν, μένει να συγκεντρώσει πάλι δυνάμεις και να σχεδιάσει τη νέα σεζόν. Με αγορές και κατάλληλη προετοιμασία, με βελτίωση των παροχών, αλλά και πολλή σκέψη για μια νέα δημιουργική σεζόν, που ίσως τους φέρει πιο κοντά στην κερδοφορία.