Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επισημότητα η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη

 

 

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και κατόπιν δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου. Ακολούθησε τιμητικό άγημα με την μπάντα του Π.Ν., αντιπροσωπεία μπουρλοτιέρηδων, για τη μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη και τον σταυρό του μέχρι το Κάστρο όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη. Εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εκ μέρους της Βουλής, η Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, η Πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Μαρία Στάικου-Κουτουζή, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου, o Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας, Αθανάσιος Ζεύκης κ.α. 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν και οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά, Ηλίας Παναγιώταρος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, ο Αρχηγός του Στόλου Κων. Καραγεώργης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ναυπλίου Βασίλης Αλεξόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ιωάννης Κόκκιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωάννης Μπαρμπούτης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τέλης Καλύβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ Μανώλης Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Πούλος, η Ειδική Γραμματέας του ΥΣΠ Μαρία Βέτιμη, οι καπεταναίοι Αντώνης Τζίρμπης και Βαγγέλης Τσιγκάρης κ.α.
Στη συνέχεια έγινε μετάβαση των επισήμων στον προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για την καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

miaoulia16_stefania_1.jpg miaoulia16_stefania_2.jpg miaoulia16_stefania_3.jpg

miaoulia16_stefania_4.jpg miaoulia16_stefania_5.jpg miaoulia16_stefania_6.jpg

miaoulia16_stefania_7.jpg miaoulia16_stefania_8.jpg miaoulia16_stefania_9.jpg

miaoulia16_stefania_91.jpg miaoulia16_stefania_92.jpg miaoulia16_stefania_93.jpg

miaoulia16_stefania_94.jpg miaoulia16_stefania_95.jpg miaoulia16_stefania_96.jpg

miaoulia16_stefania_97.jpg miaoulia16_stefania_98.jpg miaoulia16_stefania_p.jpg

φωτογραφίες: fonitisydras

Σχετικά Άρθρα