Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το αιολικό πάρκο στο Σαν Τζόρτζι! Σύντομα θα δίνει ενέργεια στην Αττική

 

  

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αιολικού πάρκου της νησίδας Άγιος Γεώργιος (Σαν Τζόρτζι) από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Όπως μπορεί εύκολα να δει, κανείς από τις αεροφωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Φωνή της Ύδρας», οι ανεμογεννήτριες έχουν τοποθετηθεί. 

san tzortzi anemogen2Παράλληλα υπάρχει υποσταθμός ανύψωσης της τάσης και ταυτόχρονη υποθαλάσσια σύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα που θα δώσει ενέργεια στην Αττική.
Το αιολικό πάρκο στη νησίδα Σαν Τζόρτζι είναι το πρώτο υπεράκτιο και αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ που υλοποιείται στην Ελλάδα. 

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της αδικίας που έχει διαπραχθεί μετά την τελευταία απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ σε βάρος της Ύδρας, στην οποία είναι πασιφανές ότι από το 1834 υπάγεται η νησίδα. Περιμένουμε σύντομα να έχουμε νεότερα και η πολιτεία να δει το πρόβλημα που έχει προκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον!

Μην ξεχνάμε ότι για τη νησίδα δεν μιλάμε τώρα που είναι έτοιμο το αιολικό πάρκο, αλλά εδώ και χρόνια από το 2011 που αποκάλυψε η ΦτΥ την αδικία που έγινε και στη συνέχεια ξεκινήσε ο Δήμος Ύδρας τις πρώτες νομικές διαδικασίες επαναφοράς των διοικητικών ορίων.

Σχετικά Άρθρα