Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διχασμένες απόψεις για το Σαν Τζόρτζι

Το θέμα της νησίδας του Σαν Τζόρτζι ήρθε στη συζήτηση, όταν στα Μιαούλεια και κατά την υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη, υπήρξε μικρός διάλογος και χαιρετισμός από όσους παραλάμβαναν την τιμητική τους πλακέτα.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδο, για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Βουλευτής που εκανε επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη νησίδα Άγιος Γεώργιος (Σαν Τζόρτζι).

Δήλωσε δε ο δήμαρχος, ότι η απάντηση στην επερώτηση ήταν θετική από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών. "Είναι βασικό όπλο στα χέρια μας στο πλαίσιο της γνωμοδότησης που περιμένουμε από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους", ανέφερε ο Δήμαρχος.

Λίγο αργότερα και όταν επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε εκ νέου στο ζήτημα του Σαν Τζόρτζι, μιλώντας για το ποσό που μπορεί να αγγίξει και το 1.000.000 ευρώ (ετησίως) από την παραγωγή του αιολικού πάρκου και να δοθεί στον Δήμο που φέρει τα διοικητικά όρια της νησίδας. Στο σημείο αυτό ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ της Βουλευτού της Α' Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρου, τον οποίο και σας μεταφέρουμε.

Ελένη Σταματάκη: "Το χάσατε, το χάσατε το νησί μέσα από τα χέρια σας."

Παναγιώτης Χατζηπέρος: "Όχι. Δεν το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Χάθηκε πριν αναλάβουμε εμείς!"   

Ο διάλογος αυτός πάντως μας έβαλε σε σκέψεις. 

Σχετικά με το άρθρο μας η Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη  δήλωσε στη ΦτΥ: "Σαν Βουλευτής της Α΄ Εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά και Νήσων, τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου.... και το θέμα της νησίδας Άγιος Γεώργιος του Σαν Τζορτζι, είναι απόλυτα δίκαιο αίτημα του Δήμου της Ύδρας και όλων των Υδραίων.
Προσωπικά έχω κάνει και σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο στον αρμόδιο Υπουργό και ελπίζω πως θα είναι θετική η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαι στο πλευρό του Δήμου στη δίκαια διεκδίκησή του.
Το δε σχόλιο μου, στο οποίο αναφέρεστε, δεν είχε να κάνει προσωπικά ούτε με τον σημερινό περιφερειάρχη, ούτε με τον σημερινό Δήμαρχο και ούτε υπόκρυπτε κάτι, ούτε βέβαια δεύτερες σκέψεις ή πληροφορίες, που να σας δημιουργούν ανησυχίες.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η υπόθεση του Σαν Τζόρτζι, έχει ένα παρελθόν και χρειάζεται ομοψυχία και ενότητα για να έχει αίσιο τέλος".

Σχετικά Άρθρα