Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όχι Σταθάκη στις αποζημιώσεις των πληγέντων του μπλακ άουτ της Ύδρας

Αρνείται την απόδοση αποζημιώσεων στους επαγγελματίες της Ύδρας, για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε το μπλακ άουτ 35 ωρών και τις ζημίες στην οικονομία του νησιού, ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας σε απάντησή του προς τον Γ. Μανιάτη ότι δεν φέρει ευθύνη ο ΔΕΔΔΗΕ για «βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν σε συσκευές ή εξοπλισμό Καταναλωτή υπό συνθήκες που συνιστούν τυχαία συμβάντα, τυχαίες βλάβες υλικών του δικτύου ή ανωτέρα βία».

Ωστόσο, όπως τόνιζε στην ερώτηση που είχε υποβάλει στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, «η αδυναμία των υπηρεσιών και της κυβέρνησης να ανταποκριθούν άμεσα στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είχε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα τα οποία οφείλει η πολιτεία να αντιμετωπίσει».

Εντούτοις, στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «το φαινόμενο εκδήλωσης δύο ή παραπάνω ταυτόχρονων βλαβών στο δίκτυο αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση» που το εντάσσει στους «λόγους ανωτέρας βίας», κάνει λόγο για «άμεσα αντανακλαστικά» που έχει επιδείξει ο ΔΕΔΔΗΕ «πολλάκις» και αναφέρεται στον... «καίριο ρόλο στη μετάβαση ενεργειακού τομέα» τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο Διαχειριστής.

H δήλωση του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη

Πηγή: parapolitika.gr

Σχετικά Άρθρα