Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για τέσσερις μέρες έμειναν χωρίς νερό οι κάτοικοι του Βλυχού λόγω μεγάλης βλάβης

Πρόκειται για τέσσερις οικογένειες που ζουν στον Βλυχό και βρέθηκαν χωρίς προειδοποίηση να αντιμετωπίζουν τη διακοπή του νερού λόγω ξαφνικής και μεγάλης βλάβης του δικτύου.

Εύλογο ήταν να τεθούν ερωτήματα από τους πολίτες της περιοχής για τη βλάβη, την ακριβή επαναφορά της υδροδότησης, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν επίσημα από τον Δήμο Ύδρας, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.
Τι συνέβη ακριβώς όμως; Όπως μας ενημέρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μανώλης Καραμήτσος, στο σημείο που είναι το γεφυράκι του Βλυχού τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το βράδυ έσπασε αγωγός αμιαντοσωλήνα. Κάτω από αντίξοες συνθήκες το πρωί της Τρίτης, με χειρωνακτική εργασία και ανύπαρκτο ρεύμα, τελικά εστιάστηκε η βλάβη. Δυστυχώς όμως η μία βλάβη, παρουσίαζε άλλη και άλλη σε παράπλευρο σημείο, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του χειμώνα, τα φερτά χωμάτινα υλικά έχουν υποχωρήσει και έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο δίκτυο.
Και ενώ προσωρινά το νερό δόθηκε στην περιοχή, αναμένεται την προσεχή Δευτέρα με γεννήτρια, κομπρεσέρ και κατάλληλα ανταλλακτικά, να δοθεί τελική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης. Ο Υπεύθυνος ύδρευσης Μανώλης Καραμήτσος ευχαριστεί τους εργάτες του Δ. Ύδρας στην ύδρευση και αποχέτευση, για την όλη προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης κάτω από δύσκολες καιρικές αλλά και εργασιακές συνθήκες. 
Οι κάτοικοι του Βλυχού έχοντας πλήρη εικόνα των προσπαθειών που έγιναν, φέρνουν με την ευκαιρία στο φως ως πολίτες της Ύδρας, και το θέμα της αναγκαιότητας αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τους φθαρμένους αμιαντοσωλήνες με νέο και ασφαλές σύστημα υδροδότησης.