Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη με τις φλόγες

 

 Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της φωτιάς 

 Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το μεσημέρι της Παρασκευής όταν και ξέσπασε φωτιά στη περιοχή Μανδρακίου.Ο Άνεμος η μορφολογία του νησιού αλλά και η δύσκολη πρόσβαση των δυνάμεων ήταν αρκετά ώστε να "ξεφύγει" η φωτιά και να στραφεί σε πολλές κατευθύνσεις.

Το κύριο μέλημα των δυνάμεων ήταν να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί. Στα σημεία της φωτιάς επιχείρησαν 2 αεροπλάνα τύπου Canader, 4 οχήματα,πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές. Τη νύχτα θα συνεχιστεί  η κατάσβεση από  το έδαφος . Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ξανά εκτίμηση της κατάστασης ώστε να κινηθούν ανάλογα οι δυνάμεις.

  

DSC 1177web  DSC 1180web  DSC 1186web

 

Photo: fonitisydras

 

στιγμιότυπα από τις ρίψεις νερού από τα καναντέρ

 


 

 

Σε ύφεση η φωτιά

Στα 3.000 στρέμματα καμμένης έκτασης εκτιμάται ο απολογισμός.
Στο στάδιο της τελικής κατάσβεσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, ξεκινώντας από την περιοχή Μανδρακίου, η οποία επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές και μέχρι τη Ζούρβα.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν ακόμα, στα δύσκολα σημεία προκειμένου να σβηστούν ολοσχερώς οι όποιες μικρές εστίες.
Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπλίου κ. Γιώργος Δελογιάννης, η φωτιά κατέκαψε θαμνώδη βλάστηση και ξερά χόρτα. Η δε συνολική έκταση εκτιμάται ότι είναι περίπου 3.000 στρέμματα.
Αξίζει να τονιστούν οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλά και η μορφολογία του εδάφους δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.
Στα σημεία επιχειρούσαν χθες 2 καναντέρ, 6 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 45 πυροσβέστες και πολίτες.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην Ύδρα μέχρι να σβήσει ολοκληρωτικά η φωτιά.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν