Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην Αττική - Δεκαεννέα κρούσματα - Σε ποια μέρη όμως εντοπίζονται;

Της Ελένης Χριστοδούλου

Δεκαεννέα είναι τα σημερινά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ, όπου η Αττική τοποθετείται στις πρώτες θέσεις των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα.

Αν όμως κάποιος μελετήσει τον χάρτη αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της κάθε μέρας, δεν θα μπορέσει να έχει εικόνα των αντίστοιχων περιοχών της Αττικής που σημειώνονται τα κρούσματα.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς περιοχές, καθώς η Αττική είναι μια μεγάλη Περιφέρεια με διαφορετική πληθυσμιακή και εδαφική κατανομή. (ηπειρωτική-νησιωτική).

Και το λέμε αυτό γιατί Αττική μπορεί να είναι π.χ. η Αθήνα, η Γλυφάδα, η Κηφισιά, το Περιστέρι, ο Πειραιάς, το Λαύριο, το Μαρκόπουλο, τα Μέγαρα αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Τροιζηνία και τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα και δεκάδες άλλοι δήμοι.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό, να δίνεται ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το ακριβές σημείο εντοπισμού των κρουσμάτων ή του τομέα μέσα στην Αττική και όχι να σημειώνεται το γενικό πλαίσιο, γιατί με τον πρώτο τρόπο θα ενισχυθεί η επαγρύπνηση στον τομέα λήψης μέτρων προστασίας κατά του Covid – 19, τόσο από τους Δήμους όσο και από τις αρχές και τους πολίτες του εκάστοτε μέρους.