Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Τι γίνεται με τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων στην Ύδρα;

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου Π. Μανίκης στη ΦτΥ

110 τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού έχει μέχρι σήμερα διενεργήσει το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του ίδιου του ιού, στο Κουλούρειο Νοσοκομείο γίνονται από τον Απρίλιο και τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων, τα οποία καταγράφουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από επαφή ενός ατόμου με τον ιό. 

Ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου Παναγιώτης Μανίκης εξηγεί μεταξύ άλλων στη «Φωνή της Ύδρας», ότι η αξιοπιστία του τεστ των αντισωμάτων στο νοσοκομείο μας έχει ελεχθεί ότι είναι στο 93,5%.

Από τα 110 τεστ ανίχνευσης που έγιναν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο μόνο το ένα ήταν θετικό από πολίτη που ήρθε από τον Εξωτερικό και είχε τα αντισώματα του ιού.

Τι είναι η εξέταση αντισωμάτων;

Η εξέταση αντισωμάτων γίνεται με δείγμα αίματος και διαπιστώνεται αν κάποιος  έχει «περάσει» τη λοίμωξη στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και αν είχε ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου το 99%) που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό θα δημιουργήσουν αντισώματα σε αρκετά υψηλό επίπεδο στο περιφερικό τους αίμα μέσα σε μερικές εβδομάδες από τη μόλυνση.  

Συχνά οι άνθρωποι μολύνονται με κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν. Τα τεστ αντισωμάτων συνεπώς μπορούν να καταγράψουν πόσα άτομα σε μια περιοχή έχουν μολυνθεί (μελέτες οροεπιπολασμού), αλλά και να προβλέψουν την πιθανή αντίσταση-ανοσία κάποιου σε μελλοντική μόλυνση από τον κορωνοϊό. Σαφώς τα τεστ αυτά μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το νησί μας.

Επομένως αν προσεγγίσουμε ειδικά ένα σύνολο ανθρώπων, όπως υπάλληλοι υπηρεσιών, εργαζόμενοι κλπ. που έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο, και τους γίνει ανίχνευση αντισωμάτων, θα έχουμε με αυτόν τον τρόπο μια εικόνα διάχυσης του προβλήματος στο νησί μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί προληπτικά το Κουλούρειο Νοσοκομείο και να κάνει το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του Κορωνοϊού, λαμβάνοντας σύντομα τα αποτελέσματά του.

Σχετικά Άρθρα