Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση 30 χρόνων "Φωνής της Ύδρας"

Συγκίνηση άμετρος στη γιορτή μας
Τα 30 χρόνια έντυπης ιστορίας της «Φωνής της Ύδρας»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-εορτασμός των 30 χρόνων έντυπης ιστορίας της εφημερίδας μας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των «Μιαουλείων 2011».
Μέσα σ' ένα πολύ ανθρώπινο κλίμα συγκίνησης και χαράς, πλήθος κόσμου και τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών παραβρέθηκε τιμητικά, για να γιορτάσει την επέτειο της ιστορικής πλέον εφημερίδας της Ύδρας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γ.Α.Ε πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής και πρ. Δήμαρχος Πόρου, καθώς επίσης διαβάστηκαν χαιρετισμοί του κ. Γιώργου Σταυρακάκη Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Βουλευτών Α΄ Πειραιά και Νήσων, του ΠΑΣΟΚ κ. Μαν. Μπεντενιώτη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης κατά την περιεκτική ομιλία του αναφέρθηκε στο πολυετές και ουσιαστικό λειτούργημα της εφημερίδας όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Απηχεί όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του νησιού μας, φωνάζει και καυτηριάζει κάθε παρατυπία και παράλειψη, υποδεικνύει με ευγένεια τι θα μπορούσε να γίνει στο νησί μας που δεν έγινε, επαινεί και επιβραβεύει κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό της Ύδρας. Αυτούς τους αγώνες, αυτές τις προσπάθειες με ιδιαίτερη χαρά ως ελάχιστο δείγμα τιμής και αναγνώρισης επιβραβεύει σήμερα ο Δήμος της Ύδρας.»
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ύδρας προέβη σε βράβευση του ιδρυτή της εφημερίδας Χρήστου Χριστοδούλου για την προσφορά του στην πατρίδα Ύδρα, με τιμητική πλακέτα και το μετάλλιο του Δήμου. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, όταν ο Χρήστος Χριστοδούλου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Ύδρας για την απόδοση τιμής που του έγινε και φορτισμένος συναισθηματικά τόνισε: «Η συγκίνησή μου είναι άμετρος, μ' έχεις καθηλώσει Δήμαρχε και δι' εσού θέλω να ευχαριστήσω όλο το λαό αυτόν που επάσχισε να στηρίξει ανιδιοτελώς την εφημερίδα αυτή.»
Ο κ. Κοτρώνης επέδωσε επίσης το μετάλλιο του Ανδρέα Μιαούλη στην εκδότρια Ελένη Χριστοδούλου για την επάξια συνέχιση του έργου του πατέρα της.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ (Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) κ. Βάιος Σελλούντος μετά από την ομιλία του για το ρόλο και το έργο της τοπικής εφημερίδας της Ύδρας, επέδωσε περγαμηνή και το αργυρό μετάλλιο της Ένωσης στην εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» Ελένη Χριστοδούλου.
Η εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» Ελένη Χριστοδούλου επισημαίνοντας κατά την ομιλία της, την ευθύνη που τη βαραίνει για τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας, που εδώ και 5 χρόνια έχει αναλάβει αποκλειστικά, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί, την επέτειο της «Φωνής της Ύδρας», της εφημερίδας που έμελε να γίνει κομμάτι της νεότερης ιστορίας του νησιού μας, με το ρεκόρ των μέχρι στιγμής 30 χρόνων αδιάλειπτης μηνιαίας έκδοσης και μάλιστα κάτω από την ίδια διεύθυνση. Της «Φωνής της Ύδρας» που αποτελεί τη μακροβιότερη εφημερίδα, όχι μόνο για τα Υδραϊκά δεδομένα, αλλά και για τις εκδόσεις μηνιαίων εντύπων του Σαρωνικού και των γύρω νησιών. Σήμερα ζούμε αυτή τη λαμπρή επέτειο με όλη μας την ικανοποίηση για το συνετό λειτούργημα όλων αυτών των ετών και τη βέβαιη ευχαρίστηση της προσφοράς και της αμοιβαίας επικοινωνίας.»
Κατά την εκδήλωση έγινε μια πρόταση στο Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη από την εκδότρια Ελένη Χριστοδούλου, να συγκεντρωθεί και να αξιοποιηθεί με ψηφιοποίηση ή έκδοση, όλος αυτός ο έντυπος πλούτος των εφημερίδων, που εκδόθηκαν στην Ύδρα και κατέγραψαν την ιστορία του νησιού μας. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελούσε μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη-καταγραφή των γεγονότων του 20ου αιώνα, μέσα από τη γνώση που παρέχει η αποτύπωση της επικαιρότητας, μέσω των εφημερίδων της εκάστοτε εποχής. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στην ιδέα, που φυσικά για να υλοποιηθεί χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια και γνώση, αλλά που με πολλή χαρά διαπιστώθηκε πως μια τέτοια πρωτοβουλία βρίσκει πολλούς συμμάχους.

DSC 0395siteDSC 0393site

Στον εορτασμό ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων, τον Υποναύαρχο Λ.Σ. κ. Αναστ. Δημαράκη με τη σύζυγό του Ελένη, το Διοικητή της Αστυνομίας Ύδρας κ. Γ. Ζώτα, το Λιμενάρχη Ύδρας κ. Σπ. Συρίγο, το Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορ. Ναυτικού κ. Γιάννη Μπελεγρή, τους Αντιδημάρχους κ. Λουκία Λούλου και κ. Γιάννη Παστό, τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Παν. Μαρκαντώνη, τον Πρόεδρο του ΔΛΤΥ κ. Θαν. Μερτζάνη, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, το δημοτικό σύμβουλο Ύδρας και τ. Δήμαρχο κ. Κων. Αναστόπουλο, τους Δημ. Συμβούλους κ. Ευστ. Γεώργα και κα Αναστ. Μαυρομάτη, τ. Αντιδήμαρχο και τ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, τον τ. Αντιδήμαρχο κ. Γεώργ. Κουκουδάκη, τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Τροιζηνίας κ. Χρήστο Πάλλη, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών κ. Γιάννη Σαχίνη, τον Πρόεδρο του ΕΔΜΝ κ. Λευτ. Κεχαγιόγλου, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων και Ξενώνων Ύδρας κ. Ευγενία Σοφιανού, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας κ. Ευάγ. Τσιγκάρη, την Πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας κα Σοφία Σόρρα, τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας κ. Δημ. Παύλου, τον Πρόεδρο του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας κ. Μιχάλη Στρουμπούλη με τη σύζυγό του Σμαρούλα, τον τ. Αντιπρόεδρο του ΥΣΠ κ. Γιώργο Μουνδρέα, τη διευθύντρια του ΙΑΜΥ κα Ντίνα Αδαμοπούλου, την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου, τον Κινηματογραφιστή και Σκηνοθέτη Παναγιώτη Ράππα με τη σύζυγό του Ματίνα, τον Ιατρό κ. Άουνι Σάλεχ, το Σύμβουλο Λειτουργίας του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» κ. Πέτρο Αγγελάκο, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Bayersiche Vereinsbank AG. κα Άννα Πουσκούρη και πλήθος άλλων πολύ εκλεκτών και αγαπητών φίλων.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή video-αφιερώματος με σημαντικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της 30ετίας και τη διανομή αναμνηστικού βιβλίου για τα 30 χρόνια έντυπης ιστορίας της «Φωνής της Ύδρας».

Σχετικά Άρθρα