Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσάραξη σκάφους στην Ύδρα - Ρυμουλκήθηκε από το ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Ύδρας, για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' Ν.Π. 10386, στη θαλάσσια περιοχή ν. Τσελεβίνια, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) Ι/Δ σκάφη.

Το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες να βρίσκονται επί της βραχονησίδας, καλά στην υγεία τους. Οι εν λόγω αλλοδαποί αρχικά επιβιβάστηκαν σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Ύδρας, ενώ το ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ''ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ'', και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ν. Ύδρας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν αυτοψίας από δύτη καταδυτικού συνεργείου δε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'', μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 53χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του.

Σχετικά Άρθρα