Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ: Ο "ναυαγοσώστης" των σκαφών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην θάλασσα

Το ταχύπλοο σκάφος, Θαλάσσιο Ταξί ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ συνεχίζει να παρέχει βοήθεια σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, στα σκάφη που είτε είναι ακυβέρνητα είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται στα κοντινά της Ύδρας θαλάσσια ύδατα.

Συγκεκριμένα είχαμε γράψει στις 16 Ιουλίου για την ρυμούλκηση του σκάφους ARCADIA, σημαίας Βουλγαρίας από το ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ.

Τότε το ARCADIA ήταν ακυβέρνητο καθώς είχε εκδηλώσει πυρκαγιά στη μηχανή, η οποία κατασβέστηκε με ιδία μέσα, στη θαλάσσια περιοχή 2,3 ν. μ. ανατολικά της νησίδας Τσελεβίνια, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ και ο Πλοίαρχος Α', Κώστας Γεωργακόπουλος καθώς και ο ναυτολογημένος Πλοιάρχος Α', Νίκος Γεωργακόπουλος, γιος του Κώστα, παρείχαν πολυσήμαντη βοήθεια στο ARCADIA καθώς το ρυμούλκησαν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με 6 μποφόρ. Μάλιστα ο Πλοίαρχος Νίκος Γεωργακόπουλος, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος ότι το ARCADIA έχρηζε βοήθειας και έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Στις 24 Αυγούστου το ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ παρείχε και πάλι την συνδρομή του σε σκάφος. Πρόκειται για την προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' Ν.Π. 10386, στη θαλάσσια περιοχή ν. Τσελεβίνια, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Το δικό μας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ ρυμούλκησε με ασφάλεια το "ΚΑΡΠΟΥΖΙ" στο λιμάνι της Ύδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ παρείχε την συνδρομή του και στις περιπτώσεις της πυρκαγιάς της Ύδρας, όπου μετέφερε τους πυροσβέστες Ναυπλίου και τον εξοπλισμό τους στην περιοχή Αγίου Νικολάου ώστε να προσεγγίσουν γρήγορα το σημείο. 

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που στο Ημερολόγιο του ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ έχουν καταγραφεί περιστατικά μεταφορών ασθενών τις μεταμεσονύκτιες ώρες, τα οποία έχρηζαν άμεσης μετακίνησης σε Νοσοκομείο εκτός Ύδρας για περαιτέρω εξετάσεις. 

Καλή δύναμη και πολλά μπράβο στους δυο Πλοιάρχους μας Κώστα και Νίκο Γεωργακόπουλο για την συνδρομή τους, την ανιδιοτελή παροχή βοήθειας και την άμεση και καίρια επέμβαση που προσφέρουν στην Ύδρα, τους ανθρώπους αλλά και τα σκάφη της.

Σχετικά Άρθρα