Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία της ΠΝΟ - Απεργία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της 13ης Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε νέα συνεδρίαση η ΠΝΟ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της, με νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, που αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Κυριακής 12ης Δεκεμβρίου 2021, και λήγει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 13ης Δεκεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση για νέα 48ωρη Απεργία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου.

Οι ναυτεργάτες, με σκληρή δουλειά με πολλές ώρες απασχόλησης, με καθυστέρηση σε ορισμένες περιπτώσεις στη μισθοδοσία τους, με καμία φυσικά αύξηση από το 2019 και όλα αυτά μέσω πανδημίας, ήταν εκείνοι που κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις για τα έτη 2020-2021 αλλά και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα λύνουν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Η εργοδοτική πλευρά, επιβάλλεται να δώσει μία ορθή και δίκαιη λύση άμεσα που αφενός θα δικαιώνει τον αγώνα των ναυτεργατών και της Π.Ν.Ο και αφετέρου θα δώσει τέλος στην  ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, για την οποία σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.