Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία η εκδήλωση απονομής του Μεταλλίου του Δήμου Ύδρας στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οι βραβεύσεις των μαθητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου στην εμβληματική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η τελετή απονομής του Μεταλλίου του Δήμου Ύδρας για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής «Η Ύδρα για το '21».
Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η απονομή των επάθλων στους νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Ύδρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία για τον ρόλο της Συμβουλευτικής Επιτροπής «Η Ύδρα για το '21», ευχαριστώντας τα μέλη της για την συνεισφορά τους στην κατάρτιση και πολλές φορές συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Κατά τον απολογισμό των δράσεων, αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια των εκδηλώσεων, τη συμμετοχή πρεσβειών, τις επιστημονικές ημερίδες που οργανώθηκαν, τα συνέδρια, την ημερίδα με θέμα τον φιλελληνισμό, τον διαγωνισμό ζωγραφικής, την έκθεση φωτογραφίας και τον πανελλήνιο διαγωνισμό δοκιμίου. Μίλησε επίσης για την απόκτηση των οθωμανικών αρχείων και την καταγραφή των γεγονότων από την άλλη σκοπιά, και τόνισε πως τα μεταφρασμένα οθωμανικά αρχεία κοσμούν πλέον τα αρχεία του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας ως μια επιπλέον πηγή ιστορίας.
Υπογράμμισε την μελοποίηση των ποιημάτων του Μύλλερ και την παγκόσμια πρεμιέρα στην Ύδρα, αλλά και τις δύο συναυλίες κλασικής μουσικής που οργάνωσε ο Δήμος Ύδρας. Μίλησε επίσης για τις εκδηλώσεις και πρωτόκολλα αδελφοποίησης με άλλους δήμους της χώρας, Πύλου, Μεσολλογίου, Ηγουμενίτσας. Ο κ. Κουκουδάκης επεσήμανε την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Μιαούλεια 2021και ανέδειξε τον πανηγυρικό εορτασμό της επετείου με το φαντασμαγορικό θέαμα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην δυσκολία διεξαγωγής των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας που όμως δεν στάθηκε απαγορευτική για την πετυχημένη έκβαση αυτών. Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους συνεργάτες του Δήμου Ύδρας, την ΚΕΔΥ και τους εθελοντές.
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, Επίτιμο Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής, εκπροσώπησε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός.
Χαιρετισμό έκανε στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος επεσήμανε την σπουδαιότητα συμμετοχής των νέων στους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ύδρας και το ενδιαφέρον τους για την ιστορία της χώρας. Συνεχάρη παράλληλα τον Δήμαρχο και τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής για το έργο τους.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. 
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των παρευρισκόμενων μαθητών που προέρχονταν από διάφορα σχολεία της Ελλάδας και στη συνέχεια έγινε η απονομή του Μεταλλίου από τον Δήμαρχο Ύδρας στα παρευρισκόμενα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής "Η Ύδρα για το '21".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η βουλευτής Α' Πειραιά Νόνη Δούνια, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Μπόγρη Θεοδωρακοπούλου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας Γιάννης Μπελεγρής και Μαίρη Κάτσικα, η Προϊσταμένη του Δήμου Ματίνα Δηλαβέρη, από την Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος που παραχώρησε την αίθουσα ο κ. Αναγνωστόπουλος και τα παρευρισκόμενα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής: Αντιγόνη Βαμβακά, Επιχειρηματίας, ο γιος του Ζωγράφου Αλέξη Βερούκα, Βίκτωρ Βερούκας, ο Γιώργος Γιακουμάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, η Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δημήτρης Λισμάνης, Πρ. Υπαρχηγός ΓΕΝ, ο Παναγιώτης Μανιάς, Επιχειρηματίας, ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος ΠΟΙΑΘ, ο Νίκος Τρανός, Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Ανδρέας Σιδέρης, Εκδότης, ο Κωνσταντίνος Ι. Στεφανής, Ιστορικός Τέχνης / Μουσείο Μπενάκη, η Λύντια Τρίχα, Νομικός - Ιστορικός, ο Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ελένη Χριστοδούλου, Δημοσιογράφος, Εκδότρια της "Φωνής της Ύδρας", ο Δημήτρης Χρυσοχόου, Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο ΕΚΠΑ.
Στα μέλη της Συμβουλευτικής απονεμήθηκαν, εκτός από το Μετάλλιο που είναι σχεδιασμένο από την σπουδαία Υδραία καλλιτέχνιδα, Έλενα Βότση, και ονομαστικοί έπαινοι από τον Δήμο Ύδρας για την προσφορά τους.
5567.jpg DSC_5560.jpg DSC_5566.jpg

DSC_5569.jpg DSC_5570-2.jpg DSC_5574.jpg

DSC_5575.jpg DSC_5593.jpg DSC_5599.jpg

DSC_5634.jpg DSC_5656.jpg DSC_5662.jpg