Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση νέων αιρετών ο Γιώργος Κουκουδάκης

  • Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 13:30
  • 2'

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ με σκοπό την ενημέρωση των νέων αιρετών της Περιφέρειας Αττικής και Πελοποννήσου. 

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ευχόμενος στους νέους δημάρχους να είναι Καλορρίζικοι, σιδεροκέφαλοι, να έχουν καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο τους. Παρών στην ημερίδα ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στους νεοεκλεγέντες δημάρχους. Ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η ερχόμενη πενταετία στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι καλύτερη. Θα έχουμε βγει από αυτή τη στενωπό. Θέλουμε τη συνεργασία των δημάρχων σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Η πόρτα του Υπουργού Εσωτερικών είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους Δημάρχους. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου μας πιστεύει όχι στις αντιπαραθέσεις, όχι στις συγκρούσεις αλλά στις συγκλίσεις».
Κάλεσε δε ο κ. Ντινόπουλος, κάθε Δήμαρχο να έρθει στο Υπουργείο Εσωτερικών και να διεκδικήσει τους εκάστοτε πόρους, καθώς τα χρήματα αυτά είναι του έλληνα φορολογούμενου και θα πρέπει η χρησιμοποίηση των πόρων αυτών να γίνει οπωσδήποτε και με ορθολογικό τρόπο.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης σημείωσε επίσης ότι προσυπογράφει μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών την ύπαρξη ενός ξεχωριστού προγράμματος ΕΣΠΑ που θα το χειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση. Επεσήμανε μάλιστα ο κ. Ασκούνης ότι δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των δημάρχων, το γεγονός ότι πρέπει μόνοι τους να συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη. Ενώ ταυτόχρονα έκανε κάλεσμα ενότητας για να μπορέσουν όλοι μαζί να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους.
Στην ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων δημάρχων συζητήθηκαν επίσης η οργάνωση και λειτουργία των δήμων και των νομικών τους προσώπων, τα οικονομικά των δήμων, προγράμματα και χρηματοδοτήσεις και εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στη διοίκηση.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας, Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, Τροιζηνίας και Μεθάνων, Κώστας Καραγιάννης και Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.

Στο περιθώριο της ημερίδας ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε τις προθέσεις του στη «Φωνή της Ύδρας»: «Προτεραιότητά μας είναι να τρέξουμε όπου χρειάζεται και να συναντήσουμε όσους και όποιους χρειάζεται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας. Αυτή ήταν και είναι η δέσμευσή μας προς τον Υδραϊκό λαό και έχει αρχίσει ήδη να γίνεται πράξη.»

 

Ελέ-Χρι

photos: fonitisydras

Στην πρώτη φωτογραφία ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος συνομιλεί με τον Γιώργο Κουκουδάκη. Στη δεύτερη φωτογραφία ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Ύδρας με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη. Στην τρίτη φωτογραφία διακρίνονται οι νέοι δήμαρχοι Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, Πόρου Γιάννης Δημητριάδης και Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.