Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Λάμπει το φως απ' το αγιοκέρι

  • Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 10:36
  • 1'

Τρέχουμε καθημερινά, αγωνιζόμαστε και συχνά νιώθουμε πως η ζωή τρέχει και αυτή μαζί με τα χρόνια μας, που κυλάνε σαν την άμμο στην κλεψύδρα και όλο λιγοστεύουν.
Όμως αυτός είναι ο κύκλος της ζωής μας! Που αντί να τον βλέπουμε στενάχωρα, πρέπει να τον στολίζουμε καθημερινά με όμορφα λουλούδια...

...χαρωπές στιγμές και ευγενή αισθήματα. Γιατί αυτό που μένει από τον άνθρωπο, είναι το «σημάδι» που αφήνει όταν ζει και θα πρέπει να τον διακατέχει η γενναιοδωρία, η μεγαλοψυχία και η καλοσύνη.

Σε λίγες μέρες η Ύδρα μαζί με το Πάσχα θα γιορτάσουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα ανοιξιάτικη, λουλουδιασμένη και χαρούμενη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, των Παθών, μέσα σε ένα κλίμα ευσέβειας και ενδοσκόπησης. Ενώ ταυτόχρονα ένα φως ζεστασιάς θα πλημμυρίσει όλους εμάς, που θα έχουμε τη χαρά να συναντήσουμε γνώριμα πρόσωπα, να κουβεντιάσουμε, να επικοινωνήσουμε. Αυτή η αίσθηση του ανταμώματος είναι μια γιορτή, είναι μια ανθρώπινη επαφή, στην οποία συνηγορεί το φυσικό τοπίο του νησιού μας, τα κοινά σημεία αναφοράς και η «ζωντανή» παραλία που μας βρίσκει όλους πάντα εκεί.
Ο κόσμος θα σπάσει το «τσόφλι», που μας έφτιαξε ο άβολος χειμώνας και θα δώσει χώρο στον άπλετο ενθουσιασμό που χαρίζει η βέβαιη λύτρωση της Ανάστασης. Θα πρέπει όμως να παραδειγματιστούμε από την αλήθεια αυτή.
Οι λαμπάδες θα φωτίσουν με τη φλόγα τους τα πρόσωπα, σαν ένα φως που γέρνει πάνω μας εξεταστικά και που θέλει να φανούν τα ανθρώπινα χαρίσματά μας.
Οι μικρόψυχες τακτικές, οι σκοπιμότητες και οι υπόγειες διαδρομές σε όποια καρδιά και αν τυχαίνει να βρίσκονται, ας δώσουν το χέρι στην αγάπη, την καθαρότητα και την ανιδιοτέλεια. Και ας απαλλαχτούν όλοι από μίζερες σκέψεις. Ας τις αφήσουν «προίκα» στο παρελθόν τους.

Η «φωνή της Ύδρας» στέλνει την αγάπη, τη φιλία και τις πιο θερμές ευχές της σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!