Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, με αφορμή την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αθ. Σταματάκη (1931–2014), ο οποίος υπηρέτησε επί 48 συναπτά έτη ως εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας.
Η Ιερά Μητρόπολις πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση τιμής και μνήμης δια τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αθ. Σταματάκη (1931–2014),διατελέσαντος επι 48 συναπτά έτη Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας, με αφορμή την έκδοση του συλλογικού βιβλίου «Καὶ πατέρας καὶ ποιμένας» (Εκδόσεις ΑΘΩΣ) την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ύδρας.
Προηγήθηκε χαιρετισμός και ανάγνωση πατρικού μηνύματος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη.
Ομιλητές: ήσαν:
Ομιλητές: ήσαν:
Αρχιμ. π. Θεόδωρος Θεοδοσίου (Αναπλ. Πρωτοσύγκελλος, Εφημέριος Ι.Ε.Ν. Υπαπαντής του Χριστού)
κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης (Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας
κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου (Ιστορικός - Αρχειονόμος, Πρόεδρος Φορέα ΓΑΚ/ΙΑΜΥ, Δημοτική Σύμβουλος Ύδρας)
κ. Νικόλαος Γ. Σταματάκης (Ψυχίατρος, υιός του π. Γεωργίου)
Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Πρωτοπρ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι.Μ. Ύδρας.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε μικρή συναυλία με τραγούδια και μουσική από την Κρήτη (λόγω της καταγωγής του Μακαριστού Ιερέα), όπως και δεξίωσης.



