Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αθρόα και ενεργή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 4η προβολή του Σεμιναρίου Έγκλημα και Κινηματογράφος

seminarioΜε την αθρόα και ενεργή συμμετοχή των φοιτητών, φίλων και συνεργατών μας πραγματοποιήθηκε η 4η κατά σειρά προβολή του Σεμιναρίου μας Έγκλημα και Κινηματογράφος (10ος Κύκλος), χθες Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.

Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, είναι η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθήσαμε αποσπάσματα των κινηματογραφικών έργων Marnie (1964) του Alfred Hitchcock και Pipping Tom (1960) του Michael Powell τα οποία επελέγησαν από την κ. Βίκυ Χασάνδρα, Συγγραφέα, σεναριογράφο, καθηγήτρια σεναρίου στο New York College/University of Greenwich, London, U.K. και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ). Η ίδια παρουσίασε εν συνεχεία την εισήγηση «Ψυχικό τραύμα και παιδική ηλικία: Η λειτουργία της μνήμης ως βασικός αφηγηματικός άξονας στο ψυχολογικό θρίλερ».

Εισήγηση με θέμα «Κακοποίηση και τραύμα κατά την παιδική ηλικία ως παράγοντες εγκληματογένεσης» παρουσίασε η υποψήφια Δρ. του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χαρά Βλαστάρη - Δυοβουνιώτου, Κοινωνιολόγος-Ψυχολόγος. Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την ξεχωριστή στιγμή ανάγνωσης αποσπασμάτων του βιβλίου ΑΜΜΟΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ (εκδ.Τόπος) από την ίδια τη συγγραφέα κ. Χασάνδρα.

Σχετικά Άρθρα