Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μια πρωτότυπη δημιουργία πραγματοποιήθηκε η 6η προβολή του Σεμιναρίου "Έγκλημα και Κινηματογράφος"

easte3151221Η 6η προβολή του Σεμιναρίου του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του οποίου Διευθύντρια είναι η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, με θέμα Έγκλημα και Κινηματογράφος (10ος Κύκλος), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 με μεγάλη επιτυχία.
Περιελάμβανε μια πρωτότυπη δημιουργία της συγγραφέα και μέλους της ΕΛΣΑΛ Νίνας Κουλετάκη, με αποσπάσματα ταινιών μεγάλου μήκους, θεατρικού έργου και τηλεοπτικού επεισοδίου. Η προβολή αυτή αποτέλεσε τη βάση για την εισήγησή της με θέμα «Η εγκληματούσα γυναίκα από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας».
Ακολούθησε η εισήγηση της συγγραφέα και ψυχολόγου Μαρίας Φαφαλιού «Η εγκληματούσα γυναίκα» που βασίσθηκε στο βιβλίο της «Γυναίκες στη Φυλακή» και περιελάμβανε μαρτυρίες γυναικών κρατουμένων.
Το σημαντικό θέμα της εγκληματικότητας των γυναικών πλαισιώθηκε και μέσα από την παρέμβαση της δευτεροετούς φοιτήτριας Κοινωνιολογίας και ειδικότερα του μαθήματος "Εμπειρική Εγκληματολογία Ι", Ιωάννας Ζορμπά με θέμα «Η γυναίκα εγκληματίας: Η ιστορία της Μήδειας».
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ουσιαστική και γόνιμη.
easte151221

Σχετικά Άρθρα