Greek English French

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018     

undefined

Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου στη «ΦτY»

Ιαν 21, 2015, 13:48

Η 25η Ιανουαρίου, η ημέρα των εκλογών, έφτασε. Μπορείτε να μας πείτε τι πρέπει να προσέξουν οι ψηφοφόροι όταν θα προσέλθουν στην κάλπη για να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον;
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι οι εκλογές αυτές είναι οι πιο καθοριστικές, οι πιο κρίσιμες της περιόδου μετά την Μεταπολίτευση. Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι επιλογές που έχουν δεν είναι πολλές. Σ' αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουν, δεν επιλέγουν πολιτικό κόμμα. Επιλέγουν μία πορεία καθοριστική για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο δρόμο προς την ανάκαμψη και στο δρόμο προς την οπισθοδρόμηση. Ανάμεσα στην αλήθεια και στην παραπλάνηση, ανάμεσα στον ρεαλισμό και τις θολές εξαγγελίες που ουδέποτε κοστολογήθηκαν ή εξηγήθηκε στους πολίτες πού θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθούν.
Οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου μπροστά στις κάλπες καθορίζουν υπεύθυνα το αύριο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουν να πάνε οι θυσίες τους χαμένες. Επιθυμούν να παραμείνουν μέσα στην Ευρώπη με σταθερότητα και σίγουρη προοπτική ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά ή προτιμούν αβεβαιότητα και πορεία προς τη χρεοκοπία ψηφίζοντας ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.; Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Μία λάθος επιλογή οδηγεί όλους μας σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Χρόνος υπάρχει για να πάρουν οι αναποφάσιστοι πολίτες την σωστή απόφαση. Αρκεί μόνο να διαπιστώσουν από τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. πού θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα. Αυτοί μιλούν ακόμη και για ποσοστά φορολογίας που θα φτάνει στο 60%. Άρα «καταλήστευση» του ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου.
Πέρα από την Οικονομία όμως υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά θέματα για τα οποία ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. μάς οδηγεί προς την καταστροφή. Χαρακτηριστική είναι η θέση του για το Μακεδονικό, αφού πολλά στελέχη του αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία, κυριολεκτικά ξεπουλώντας το εθνικό μας θέμα στους Σκοπιανούς και σε κάθε άλλον παράγοντα που επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα.

 

 

Ασφαλώς, κ. Κατσαφάδο, οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά προτού ψηφίσουν. Όμως πείτε μας, ως Βουλευτής της Α΄Περιφέρειας Πειραιά, αυτά τα δυόμιση χρόνια τι έργο προσφέρατε στην Ύδρα και γιατί ζητάτε πάλι την ψήφο των Υδραίων;
Όπως γνωρίζετε, ο λαός με τίμησε στις εκλογές του 2012 εκλέγοντάς με Βουλευτή γνωρίζοντας την αγωνιστικότητά μου, το ότι είμαι νέος σε ηλικία, αυτοδημιούργητος και έχω την επιθυμία και τη θέληση να προσφέρω χωρίς εκπτώσεις τις υπηρεσίες μου στους πολίτες. Αυτά τα δυόμιση χρόνια υπήρξα συνεπής στο καθήκον μου, βρέθηκα πολλές φορές στην Ύδρα, δίπλα στον Υδραίο και τα προβλήματά του. Η άμεση επαφή με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τι χρειάζεται η Ύδρα και να ανταποκριθώ, όπου ήταν δυνατόν, στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας φροντίζοντας να δοθούν λύσεις. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε κάποιες από τις παρεμβάσεις μου που, πιστεύω, δείχνουν ξεκάθαρα ότι πάντοτε βρέθηκα στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων της Ύδρας. Συγκεκριμένα, όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα με την καταλληλότητα της προβλήτας στο λιμάνι του Μετοχίου και κινδύνευσαν να κοπούν τα τοπικά δρομολόγια, άμεσα έκανα παρέμβαση στον Υπουργό Ναυτιλίας για να αποτραπεί δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα απομόνωνε το νησί μας από την απέναντι στεριά, έχοντας μάλιστα ως δεδομένο την μη ύπαρξη συμβατικού πλοίου για επικοινωνία της Ύδρας με τον Πειραιά. Επίσης, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην περικοπούν τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα και η εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών να είναι η καλύτερη δυνατή. Προσφάτως, όταν σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση αμέσως επικοινώνησα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ, καθώς και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΗΕΕ ζητώντας να υπάρξει ταχύτατη κινητοποίηση των αρμοδίων για διόρθωση της βλάβης και αποκατάσταση της διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου, όταν παραιτήθηκε η εκπαιδευτικός από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας με παρέμβασή μου στον Υπουργό Παιδείας απέσπασα τη δέσμευση του Υπουργού για την ταχύτατη κάλυψη του κενού με άλλον εκπαιδευτικό.
Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά αρκούμαι ενδεικτικά σ' αυτές που πιστεύω ότι με σαφήνεια δείχνουν το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον μου για την Ύδρα. Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση της αποστολής μου προς την πατρίδα και τους πολίτες προβάλλοντας ταυτόχρονα την απόλυτη δέσμευσή μου ότι θα είμαι πάντοτε παρών για την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο του νησιού μας, ζητώ τον ένα σταυρό προτίμησης δηλώνοντας ότι θα δικαιώσω στο ακέραιο την επιλογή τους.

 

 

 

 

 

 

 

exodos ydra

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας