Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εξελίξεις για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο Μαντράκι

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 20:15
  • 1'

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -

ΗYDRA MANDRAKI BEACH θα λέγεται το ξενοδοχείο στο Μαντράκι, το οποίο βρίσκεται στον φιλόξενο όρμο και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή και ολόκληρο το νησί. Υπογράφτηκε ήδη το συμβόλαιο μεταξύ Δήμου Ύδρας και του νέου μισθωτή για το δημοτικό ακίνητο, ενώ παράλληλα παραδόθηκαν και τα κλειδιά. 

Η ονομασία της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ακίνητο είναι η Υδραϊκή Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία. Η νέα αυτή ξενοδοχειακή επένδυση που θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, μια και θα αποτελέσει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένα ξενοδοχείο αξιώσεων, με υψηλές προδιαγραφές, που θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο της Ύδρας και θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας.
Σε πρώτη φάση, όπως μας ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος της Υδραϊκής Ξενοδοχειακής, Ιωάννης Νούσης, θα γίνει ο καθαρισμός του χώρου. Παράλληλα στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης των νέων ενοικιαστών, θα πραγματοποιηθεί καλλωπισμός των υπαρχόντων φυτών, ενώ αντίστοιχα ο Δήμος θα προβεί σε άμεσο καθαρισμό της παραλίας ώστε να την ενοικιάσει στη νέα εταιρεία. Μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει ο εξοπλισμός του προηγούμενου ξενοδοχείου προκειμένου να παραληφθεί από τον προηγούμενο εκμισθωτή.
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ο κ. Νούσης επεσήμανε στη ΦτΥ, ότι αφού πρώτα γίνει ο γενικός καθαρισμός και οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων, θα υπάρξουν ακριβείς μελέτες και τότε θα μπορούμε να δώσουμε περισσότερα στοιχεία για το πλάνο και το τελικό σχέδιο υλοποίησης του ξενοδοχείου.