Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Με το άρωμα της «Γαρδένιας» στο θερινό σινεμά της Ύδρας

  • Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 22:10
  • 1'

Ο θερινός κινηματογράφος του νησιού μας, η «Γαρδένια», κάθε χρόνο ανοίγει την ταινιοθήκη του και παρουσιάζει πολλά ενδιαφέροντα έργα που αγγίζουν όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις.

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Ύδρας με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει να γεμίζει τα βράδια μας με νοσταλγία, ρομαντισμό και μια γλυκιά αίσθηση, πως μερικά πράγματα υπάρχουν για να τα ζούμε ήρεμα και με μια ενδοσκόπηση, χωρίς ταχύτητες και γρήγορους ρυθμούς.

Πρόκειται για μια διαχρονική όαση, που διατηρεί τη μαγεία του παρελθόντος και αγκαλιάζει τη γοητεία του παρόντος.

Σαν πέφτουν οι πρώτοι τίτλοι στη μεγάλη οθόνη του καλοκαιρινού αυτού σινεμά, ξεκινά και το ταξίδι σε άλλους ρόλους, άλλες εποχές, άλλους χαρακτήρες, άλλες επιθυμίες και άλλες χώρες. Τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας θολώνουν, καθώς η ιστορία στην οθόνη μπλέκεται με το προσωπικό ταξίδι του κάθε θεατή.
Με το άρωμα της «γαρδένιας» που μοιάζει πολύτιμη, όσο και μοναδική, το σινεμά της Ύδρας εξακολουθεί να προσκαλεί κάθε βράδυ στην μαγική αυλή του.
Σε μια νύχτα που τα αστέρια φέγγουν ψηλά και το φεγγάρι γίνεται ολόγιομο, κάτω χαμηλά, προτάσσεται μια φωτεινή οθόνη.

Τότε οι καρδιές ζουν στην αύρα μιας εποχής με ανάμικτες ιστορίες πρωταγωνιστών που κινούν τα... νήματα ο καθένας με το δικό του διαφορετικό τρόπο.