Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Αισθήματα πάθους στην έκθεση Bibelot του Δημήτρη Αντωνίτση

  • Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 18:28
  • 1'

 

   

Για 17η χρονιά ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζει στην Ύδρα το Hydra school projects. Στο παλιό γυμνάσιο φιλοξενείται η έκθεση Bibelot με 60 έργα, 17 σημαντικών καλλιτεχνών. Πρόκειται για αντικείμενα που έχουν συγκεντρώσει μονάδες προσοχής από το κοινό και από τους ίδιους τους εικαστικούς, τα οποία δεν είναι ακριβώς Bibelot.  

antonitsis xaliori

Η έκθεση πραγματεύεται τη λατρεία του αντικειμένου. Του άψυχου δηλαδή που γεννά αισθήματα πάθους. Γλυπτά αναγνωρισμένων δημιουργών αλλά και έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών εκτίθενται μοναδικά στον χώρο συμβάλλοντας στη θεματοποίηση μιας αισθητικής.

Κάθε χρόνο την έκθεση του Δημήτρη Αντωνίτση με το εκάστοτε project που ανεβάζει, την επισκέπτονται 2.500-3.000 άνθρωποι. Το ουσιαστικό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι ακόμα και ο ανυποψίαστος επισκέπτης μυείται εύκολα στον χώρο, που τον κερδίζει με την ευφάνταστη εικαστική του προσέγγιση.

Αίσθηση κάνει η αφίσα της έκθεσης που φέτος κοσμείται από ένα κρανίο αγριογούρουνου, το οποίο το έχει σκαλίσει περίτεχνα μια φυλή ανθρωποφάγων. 

Η Bibelot στο πλαίσιο του φετινού Hydra school projects θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, με ώρες κοινού 11.30-13.30 και 19.30-22.00.

Τη Δευτέρα είναι κλειστά. 

Στο video που ακολουθεί η Ελένη Χριστοδούλου συζητά με τον Δημήτρη Αντωνίτση για την έκθεση.


Πολυμέσα