Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Μέχρι το τέλος του μήνα έρχεται το Apple Pay στην Ελλάδα

  • Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 13:43
  • 1'

Για την πραγματοποίηση πληρωμών σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και στην Ελλάδα το Apple Pay, ήτοι η δυνατότητα χρήσης του Iphone και του Aplle Watch για την πραγματοποίηση πληρωμών σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες (POS).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Apple πρόκειται να περιλάβει την Ελλάδα στις χώρες που υποστηρίζουν το Apple Pay από τις 26 Ιουνίου και αρχικά εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον δύο οι εταιρείες που θα δώσουν τη δυνατότητα για τη χρήση της υπηρεσίας.

Η μία θα είναι η Edenred, η οποία είναι γνωστή μεν για τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant αλλά προσφέρει στους πελάτες και την προπληρωμένη κάρτα Spendeo. Η Edenred έχει στείλει πρόσκληση προς εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για τις 26 Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει ότι οι κάτοχοι των καρτών Spendeo που διαθέτουν και συσκευή iPhone που υποστηρίζει το Apple Pay, θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο τους ή το Apple Watch τους προκειμένου να πραγματοποιούν ανέπαφα τις πληρωμές τους σε POS.

Εκτός της Edenred, είναι πολύ πιθανό την υποστήριξη του Apple Pay στην Ελλάδα να ξεκινήσει και η N26, το γνωστό γερμανικό fintech startup, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Ν26 είχε γνωστοποιήσει μέσω Twitter ότι η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες όπου θα ενεργοποιήσει σύντομα το Apple Pay. Σε επικοινωνία μέσω email με το γραφείο Τύπου της Ν26 δεν υπήρξε κάποια σχετική απάντηση, αλλά η εκτίμηση είναι πως η γερμανική fintech θα είναι από τις πρώτες που θα υποστηρίξουν το Apple Pay.

Ενδιαφέρον για το λανσάρισμα του Apple Pay υπάρχει και από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, αλλά οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του. Η εκτίμηση είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για το λανσάρισμα του Apple Pay από ελληνική τράπεζα.

cnn.gr