Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Ρεσάλτο Βρετανών κομάντο στο δεξαμενόπλοιο της Α. Φράγκου - Έπιασαν τους λαθρεπιβάτες που απειλούσαν το πλήρωμα

  • Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 17:13
  • 1'

Μέσα σε μόλις εννέα λεπτά, κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων της Βρετανίας κατάφεραν να συλλάβουν τους επτά Νιγηριανούς λαθρεπιβάτες που επιχείρησαν να κάνουν πειρατεία στο δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda της Αγγελικής Φράγκου. Όλοι οι ναυτικοί, ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

Το δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda, υπό σημαία Λιβερίας και ιδιοκτησίας της Αγγελικής Φράγκου, είχε εκπέμψει SOS την Κυριακή (25.10.2020), όταν λαθρεπιβάτες απείλησαν το πλήρωμα και ζήτησαν να τους αποβιβάσουν σε έδαφος της Βρετανίας.

Τα ξημερώματα, κομάντος των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων έκαναν ρεσάλτο στο Nave Andromeda και με επιχείρηση εννέα λεπτών κατάφεραν να ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο και να συλλάβουν τους λαθρεπιβάτες.

Εκείνοι, απείλησαν τους ναυτικούς και έγιναν βίαιοι προς το πλήρωμα, αναγκάζοντάς τους να ρίξουν άγκυρα πέντε μίλια έξω από το νησί.

Το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Το Nave Andromeda έφτασε το πρωί της Δευτέρας (26.10.2020) στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε στο Sky ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές και πως η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν κάνει μία υποδειγματική δουλειά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Από τη μεριά της, η Navios Tanker Management-εταιρεία του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda- ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του πληρώματος είναι όλα ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα προσθέτει ότι οι επτά παράτυποι μετανάστες έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda ευχαριστεί όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την έγκαιρη και επαγγελματική τους ανταπόκριση.

Επίσης ευχαριστεί τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.

Το Nave Andromeda σήμερα το πρωί ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

newsit