Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

  • Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 22:20
  • 1'

Ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass, η οποία θα γίνει με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα ανοίξει για τους ΑΦΜ με λήγουν σε 5, 6, 7, 8, 9.

Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, αίτηση για το Market Pass θα μπορούν να υποβάλουν όλοι οι δικαιούχοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Market Pass

Όπως αναφέρεται επίσημα στον οδηγό απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει μέχρι τις 15/3/2023 αίτηση στην εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτούμενος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, όπως τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης (έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ότι σε περίπτωση επιλογής έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο ίδιος ο δικαιούχος ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού πρέπει να διαθέτει κινητό τηλέφωνο ικανό να πραγματοποιεί ανέπαφες συναλλαγές (μέσω πρωτοκόλλου NFC).

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Market Pass μέσω ΚΕΠ.

dikaiologitika.gr