Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Τη Σχολή Προπονητών UEFA D θα παρακολουθήσει ο Προπονητής του Α.Ο.Υ και των Ακαδημιών Ν. Καλαφάτης

  • Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 16:34
  • 1'

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πρόκειται να παρακολουθήσει ο Προπονητής της ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Ύδρας και των Ακαδημιών της, Νεκτάριος Καλαφάτης.

Είναι η Σχολή Προπονητών UEFA D, ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών, και το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αναδεικνύονται στο εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα σεμιναρίων είναι: προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς γονέων και ο ρόλος τους, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία διεξαγωγή αγώνων αναπτυξιακών ηλικιών, οργάνωση τουρνουά, διαχείριση κρίσεων διαφόρων θεμάτων στην ακαδημία και παρακίνηση νέων αθλητών.
Άλλωστε η Ομοσπονδία στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Η Σχολή UEFA D, που εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», ξεκίνησε από την Κοζάνη και θα λειτουργήσει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D, θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

Για το διάστημα της απουσίας του κ. Νεκτάριου Καλαφάτη, από την 1η έως και την 3η Μαρτίου όπου θα παρακολουθήσει στο Άργος τη Σχολή Προπονητών UEFA D, οι προπονήσεις των Ακαδημιών θα πραγματοποιηθούν κανονικά από τους κυρίους Δημήτρη Τσαγκάρη και Αλέξανδρο Παπανικολάου.