Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ο Γιάννης Πράπας και το καινοτόμο σεμινάριο «Άσκηση στο πιάτο» της Alpha Studies

  • Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 18:58
  • 2'

Σε συνεργασία με τον Executive Chef - Τομεάρχη επισιτισμού, Σαράντο Παπαδόπουλο.

Πολύ ενδιαφέροντα Σεμινάρια έχουν ξεκινήσει στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου 2,  ΑΛΦΑ STUDIES των Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Ως υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στην ΑΛΦΑ Studies, ο Γιάννης Πράπας, ξεκινά το σεμινάριο Higher Diploma on Personal and Weight Training με πιστοποίηση του φορέα και Βρετανική Πιστοποίηση NCFE.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Executive Chef - Τομεάρχη επισιτισμού, Σαράντο Παπαδόπουλο, ο Γιάννης Πράπας ξεκίνησε ένα καινοτόμο σεμινάριο που ακούει στο όνομα "Άσκηση στο Πιάτο"askisi2

prapas2Αυτό το σεμινάριο έρχεται να συμπληρώσει τη γνώση σε έναν ήδη επαγγελματία γυμναστή, καθώς του δίνει την ικανότητα να επεξεργαστεί τη γυμναστική μέσα από ασκησιολόγια γυμναστηρίου, εναλλακτικής γυμναστικής Personal Training, και λειτουργικής - διορθωτικής άσκησης που έχει βάση τη φυσιοθεραπεία.

Από την άλλη, του δίνει τη βάση της διατροφής μέσα από την πράξη σε διατροφολόγια που στοχεύουν στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR) και στοχεύει εξειδικευμένα στους μηχανισμούς του οργανισμού των αθλητών.

Όπως και στην άσκηση, έτσι θα επεξεργαστεί και κάθε τροφή για να καταλάβει καλύτερα τη χημεία της και τις γεύσεις της στο μαγείρεμα.

 Η συγκεκριμένη μέθοδος εκπαίδευσης έχει δύο στόχους για τον επαγγελματία:

ΑΚατανοεί την μετάλλαξη του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών μέσω της επεξεργασίας τους που δέχονται όλες οι τροφές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Β. Βοηθάει τους πελάτες - ασκούμενούς του, σε ένα δύσκολο γευστικά διατροφολόγιο με μοναδικές συνταγές, για παράδειγμα ένα πιάτο που αποτελείται από βραστά λαχανικά ή κρέας βραστό, να μετατραπεί σε ένα γευστικότατο πιάτο εστιατορίου χωρίς να προσθέτει σε αυτά θερμιδική αξία ή λιπαρά.

askisi1Η Άσκηση στο Πιάτο όμως έχει το εξής πλεονέκτημα, δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες μόνο, αλλά και σε αυτόν που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ή θέλει να βελτιωθεί στην άσκησή του ή το άθλημά του. Η ύλη στην εκπαίδευση είναι με τέτοιο τρόπο προσαρμοσμένη, ώστε να μπορεί ο καθένας να ακολουθεί χωρίς αποκλεισμό.

prapas3

Όπως λέει στη ΦτΥ ο Γιάννης Πράπας: "Η αφορμή που έδωσε την έμπνευση για το παραπάνω σεμινάριο στον κ. Σαράντο Παπαδόπουλο ήταν η δουλειά μου, η μέθοδος που ακολουθώ ήδη στους ασκούμενούς μου και οι ανάγκες τους. 

Αυτές που με έβαλαν στη διαδικασία να μπω μέσα στην κουζίνα και να δω τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί ένα διαιτητικό πιάτο και μαζί με τον chef βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημα. Έτσι ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε την ιδέα να δημιουργηθεί το σεμινάριο η "Άσκηση στο πιάτο". 

Η σύνταξη του βιβλίου ύλης είναι δικής μου επιμέλειας, έχοντας κατά νου τον  βασικό παράγοντα, δηλαδή την καλή υγεία μέσω της Διατροφής και της  Άσκησης.

Η ΑΛΦΑ studies εμπιστεύτηκε το παραπάνω σεμινάριο και όπως μας λένε και οι προϊστάμενοί μας, το συγκεκριμένο σεμινάριο σε λίγα χρόνια θα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα για επαγγελματίες και μη, στο χώρο του Fitness."