Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κώστας Κεχαγιόγλου: "To Swim Run Hydra αναδεικνύει στα πέρατα του κόσμου τα πανέμορφα μονοπάτια, τις παραλίες και θάλασσες της Ύδρας"

  • Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 18:39
  • 3'

O Kώστας Κεχαγιόγλου που διατηρεί στην Ύδρα μαζί με τον αδελφό του Αντρέα, το εξαιρετικό εστιατόριο Veranda, εκτός από πολύ καλός σεφ, είναι και ικανότατος αθλητής.

Με γεμάτο τον σάκο του μετάλια και συμμετοχές ακόμα και σε παγκόσμιους μαραθώνιους (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο), συμμετέχει επίσης με μεγάλη αγάπη στους αγώνες που γίνονται στη γενέτειρά του Ύδρα.

Για δεύτερη χρονιά έλαβε μέρος στο Trimore SwimRun Hydra, όπου μας εξηγεί παρακάτω πώς ξεκίνησαν οι αγώνες, πώς γεννήθηκε η ιδέα, πώς επιλέχθηκε από τους διοργανωτές για την πρωτιά στην Ελλάδα η Ύδρα, ενώ μιλά για την πετυχημένη πορεία των αγώνων αλλά και εξέλιξή τους.


Κώστας Κεχαγιόγλου:

"Ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα, όπου 4 φίλοι Σκανδιναβοί, πίνοντας το κρασί τους, σχεδίαζαν πάνω σε χαρτοπετσέτες, χάρτες και διαδρομές ενός ιδιόρρυθμου και εξαιρετικά δύσκολου αγώνα, που θα έπρεπε να κολυμπήσουν και να τρέχουν για ώρες μέχρι να τερματίσουν.
Στα επόμενα έτη αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά και έγινε αγώνας swimrun με ελάχιστα ζευγάρια.

Πάνε 14 περίπου χρόνια και το SwimRun εξελίσσεται στον χρόνο, φθάνοντας σήμερα να έχουμε και 400 ζευγάρια στους διεθνείς αγώνες της Otillo (Εταιρία που έχει την κυριότητα στην ανάδειξη και διοργάνωση παγκόσμιων πρωταθλημάτων swimrun).

Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο αγώνα που περιλαμβάνει εναλλάξ κολύμπι και τρέξιμο ανά ζευγάρια, όπου δεμένοι με ένα ελαστικό σχοινί, που παράλληλα κουβαλούν τον εξοπλισμό τους, χεράκια(paddles), pulbuoy (μαξιλαράκι), βαρελάκι φουσκωτό με τροφή και νερό που θα χρειαστεί το κάθε ζευγάρι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Καθώς και να φορούν το wetsuit υποχρεωτικά στην κολύμβηση.

Για πρώτη φορά στην Μεσόγειο διεξήχθησαν αγώνες swimRun στην Ελλάδα, αποτελούν και τους μοναδικούς σε όλο το πανελλήνιο, και έγιναν στο νησί της Ύδρας.

Είναι μια ιδέα των αδερφών Κων/νου και Αναστασίου Μητρόπαπα της Trimore όπου με παρότρυνση του διεθνή πολίστα Φίλιππου Καΐάφα προτάθηκε η Ύδρα.

Έτσι και φέτος όπως και πέρσι έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2ο swimRun Hydra στις 15-17 Νοεμβρίου, αποτελούμενο όμως από δύο πλέον αγώνες.

Τον μικρό αγώνα καλωσορίσματος, ώστε να εντρυφήσουν σε αγώνες swimRun περισσότεροι initiation swimrun 9.4km(swim0.6km)Run 4k(swim0.9km)Run 3.9km και τον μεγάλο αγώνα για πιο έμπειρους αθλητές την core distance διαδρομή 23.6km

Στον μικρό αγώνα τερμάτισαν: 1η Ελισάβετ Δήμου-Ιωάννα Μόσχου σε 1:19:23, 2η Δέσποινα Τσουκνάκη-Γιώργος Λιανός 1:21:40, 3η Ανδρέας Μπέκος-Έλληνας Ανδρέου 1:25:56, στην έκτη θέση και 3η θέση στην κατηγορία Ανδρών ο Ανδρέας Κεχαγιόγλου-Στέφανος Ακληρος 1:33:45
Και στην 20η οι Κώστας Βούλγαρης-Σωτήρης Σκορδαράς 1:53:31.

Στον μεγάλο αγώνα τερμάτισαν:1η θέση Σπύρος Γκοτζιάς-Γιώργος Μιτζηβίρης 3:11, 2η Γρηγόρης Σουβατζόγλου-Παναγιώτης Δημόπουλος 3:14:59, 3η Γιώργος Μητρόπαπας-Γιάννης Κουρής 3:42:56, Στην 7η θέση το πρώτο Υδραίικο ζευγάρι Γιώργος Ρούσης-Ιωάννης Ράππας 4:15:08, Στην 10η στην κατηγορία βετεράνων Νίκος Σιδηρόπουλος-Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου 5:18:27, στη 12η οι κοπέλες από τον Βλυχό Arabella Ross - Κατερίνα Λεμπέση 5:53:24.

Ήταν ένα πλούσιο διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους πολύ επιτυχημένο, προσφέροντας στα παιδιά της Ύδρας μεγάλη χαρά να γνωρίσουν καινούργια αθλήματα, όπως αγώνες βραδυπορίας με ξύλινα ποδήλατα, running relays και laser run, που αποτελεί τμήμα αγώνα του Ολυμπιακού μοντέρνου πεντάθλου και σκάκι σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ύδρας. Επίσης με την αρωγή του Συλλόγου Δρομέων Ύδρας διοργανώθηκε νυχτερινός περίπατος στα μονοπάτια και σοκάκια του νησιού.

Την παραμονή των αγώνων στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας όπου καλωσόρισε τη διοργάνωση η Διευθύντριά του Ντίνα Αδαμοπούλου, έγινε η ενημέρωση των αθλητών και ακολούθησε το Pasta PARTY.

Κρατάμε την φράση των διοργανωτών: "Θα επιμείνουμε να' μαστε οραματιστές" και καλούμε όλο το νησί και τις αρχές του, να στηρίξουν αυτούς τους αγώνες, που αναδεικνύουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Ύδρας και τις όμορφές μας παραλίες και θάλασσες στα πέρατα του κόσμου.

Ευελπιστούμε σε περισσότερα άτομα από την Ύδρα στο 3ο swimrun Hydra που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 20-22 Νοεμβρίου του 2020.

Καθώς και ο Δήμος Ύδρας αλλά και ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος να αναλάβουν πιο ενεργές πρωτοβουλίες, αλλά και οι καθηγητές των σχολείων της Ύδρας, ώστε να δούμε τους αγώνες αυτούς πολύ ψηλά και πλήθος κόσμου από πολλές χώρες του εξωτερικού να κατακλύζει το νησί μας.

Ένα πολύ μεγάλο "Ευχαριστώ" σε όλους τους Εθελοντές/τριες που η αποστολή τους αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων."

Φωτογραφίες: SwimRun, Θανάσης Μπόκιας