Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Συνέντευξη του Προπονητή του Α.Ο.Υ. Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

  • Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 09:34
  • 2'

Ο απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς του Α.Ο.Υ


Μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας ποδοσφαίρου (Α΄ Φάσης), ζητήσαμε από τον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου Προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Ύδρας, να κάνει στη «Φωνή της Ύδρας» έναν απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς.Εκείνος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και μας έδωσε καίριες και σαφείς απαντήσεις. Ο προπονητής του Α.Ο.Υ. έχει άλλωστε την εμπειρία των γηπέδων και της αθλητικής παιδείας, μια και ήταν παλιός αθλητής μπάσκετ στην ομάδα του Πειραϊκού συνδέσμου από το 1986 έως το 1996, παίζοντας μέχρι και στην Α1 κατηγορία, καθώς επίσης υπήρξε μέλος κλιμακίων της Εθνικής Ελλάδας Εφήβων. Με τον Α.Ο.Υ. μάλιστα συνυπάρχει αθλητικά, 6 χρόνια ήδη, 4 χρόνια ως προπονητής και 2 χρόνια ως γενικός αρχηγός.

 

Κύριε Χατζηκωνσταντίνου, πώς κρίνετε τη φετινή πορεία του Α.Ο.Υ.; Θεωρείτε πως η ομάδα μας άξιζε κάτι περισσότερο από τη 2η θέση της Βαθμολογίας;


Η φετινή πορεία του Α.Ο.Υ. κρίνεται σε γενικές γραμμές επιτυχημένη, καθώς η ομάδα ξεκίνησε με πολλά νέα παιδιά και ο στόχος μας ήταν εξαρχής να φτιάξουμε μια ομάδα για το μέλλον. Παρόλα αυτά είδαμε πως ήμασταν ανταγωνιστικοί και θα έλεγα και πρωταγωνιστές στην κατηγορία μας. Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα η πρώτη θέση κρίθηκε σε έναν αγώνα στον οποίο χάσαμε οριακά 1-0, αν και ήμασταν τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους αντιπάλους μας, ίσως και καλύτεροι.

 

• Ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού Πρωταθλήματος του ομίλου μας, πιστεύετε πως επηρέασε αρνητικά την πορεία της ομάδας μας;

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες της περιφέρειάς μας να έχουν διαλυθεί. Αυτό συνέτεινε στο να έχει ο όμιλός μας μόνο 5 ομάδες, με τις οποίες παίξαμε 3 φορές με την καθεμιά (αντί για 2 που γίνεται συνήθως) και μάλιστα ο 3ος γύρος να διεξαχθεί σε ουδέτερα γήπεδα. Έτσι η ομάδα μας έδωσε εντός Ύδρας μόνο 3 αγώνες, πράγμα που σαφέστατα μας επηρέασε αρνητικά, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Θεωρώ πως θα πρέπει από την επόμενη σεζόν να υπάρξει μια αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την αρμόδια ομοσπονδία, έτσι ώστε να συμμετέχουμε σε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Το μόνο θετικό της υπόθεσης ήταν ότι η ομάδα μας έδωσε περισσότερα παιχνίδια σε προηγμένους χλοοτάπητες και εγκαταστάσεις, πράγμα που ευχαριστεί τους αθλητές.

 

Η διαμόρφωση του γηπέδου μας με χλοοτάπητα, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στα Υδραιόπουλα και τελικά να υπάρξει φυτώριο νέων ταλέντων;


Πιστέψτε με, είναι ένα όνειρο που καθημερινά σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε μας συζήτηση το κάνουμε. Ασχολούμαι με την ομάδα της Ύδρας περίπου 6 χρόνια. Έχω ταξιδέψει σε πολλές περιοχές της περιφέρειάς μας και βλέποντας τις εγκαταστάσεις που έχουν οι περισσότεροι, αυτό με κάνει να νοσταλγώ, να στεναχωριέμαι και να απορώ, γιατί δεν υπάρχουν ανάλογες υποδομές στην αγαπημένη μας Ύδρα.
Θέλω εδώ, να σας ενημερώσω πως την τρέχουσα σεζόν κάναμε 23 νέες εγγραφές παιδιών ηλικίας 12-15 ετών. Φανταστείτε, όταν διαμορφωθεί το γήπεδο, τι συμμετοχή θα έχουμε. Τα παιδιά της Ύδρας (και οι γονείς τους) ΔΙΨΑΝΕ για αθλητισμό, το βλέπω καθημερινά σε κάθε μας εκδήλωση. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο αθλητικό σωματείο στην Ύδρα το χειμώνα και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βοηθήσουμε όλοι μας τον Α.Ο.Υ., ο καθένας από το πόστο του. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο σε αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Θέλω στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω προσωπικά όλο το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο.Υ. καθώς χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ομάδα αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Τον Δήμο Ύδρας και προσωπικά τον Δήμαρχο Άγγελο Κοτρώνη για την πολύτιμη στήριξή του, όπως επίσης και την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας. Και φυσικά εσάς τη «Φωνή της Ύδρας» μέσω της οποίας ο Α.Ο.Υ. έχει τη δική του φωνή.