Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Υδατοσφαίριση: Επανέναρξη της Α1 στις 8 Μαρτίου για τον Υδραϊκό - Αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:52
  • 1'

Εκδόθηκαν από την ΚΟΕ οι τροποποιημένες προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της Α1 κατηγορίας ανδρών και της Α΄ εθνικής γυναικών, που επαναρχίζουν την επόμενη εβδομάδα, μετά από διακοπή τεσσάρων μηνών λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Οι προκηρύξεις περιλαμβάνουν το νέο, αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, ενώ προβλέπουν τον μη υποβιβασμό ομάδων, όπως είχε ήδη ανακοινώσει η ομοσπονδία, με μία όμως εξαίρεση: ομάδα που δεν θα προσέλθει σε περισσότερους από έναν αγώνες, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, θα υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Στην Α1 ανδρών, η δράση επαναρχίζει με την 6η αγωνιστική, την Τετάρτη 3/3. Θα διεξαχθούν έξι από τις επτά αναμετρήσεις του προγράμματος, καθώς ο αγώνας του Υδραϊκού με τον Ολυμπιακό μετατέθηκε για τη Δευτέρα 8/3, λόγω των υποχρεώσεων των "ερυθρολεύκων" στο Champions League. 

Προβλέπεται η διεξαγωγή δύο αγωνιστικών κάθε εβδομάδα (Τετάρτη-Σάββατο. με εξαίρεση τη Μεγάλη Εβδομάδα) και η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την Παρασκευή 13 Μαϊου. 

Μία ημέρα αργότερα (14/5) θα αρχίσουν τα πλέι-οφ, με τη συμμετοχή των  τεσσάρων πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου. Στα ημιτελικά, οι ομάδες μεταφέρουν τις μεταξύ τους νίκες της κανονικής περιόδου, κάτι που δεν ισχύει για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στην Α΄ εθνική γυναικών, η επανέναρξη θα έρθει λίγες ημέρες νωρίτερα, καθώς ορίστηκε για το προσεχές Σάββατο (27/2, 13:30) η εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Λάρισα και τον Εθνικό. 

Από την Πέμπτη 4/3 αρχίζει το κανονικό πρόγραμμα, που επίσης περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές ανά εβδομάδα (Πέμπτη-Κυριακή), με μία διακοπή το διάστημα από 18/3 έως 1/4. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται την Κυριακή 25/4 και τα πλέι-οφ θα αρχίσουν στις 6/5, με το ίδιο σύστημα διεξαγωγής όπως στην Α1 ανδρών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η μη διαθεσιμότητα των κολυμβητηρίων της Γλυφάδας και του Αλίμου έχει υποχρεώσει την ΚΟΕ να... φορτώσει το κολυμβητήριο του Πειραιά. 

Εκτός των ομάδων του Ολυμπιακού και του Εθνικού (σε άνδρες και γυναίκες), το "Πέτρος Καπαγέρωφ" θα φιλοξενεί επίσης τους εντός έδρας αγώνες του ΑΝΟΓ σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και της ανδρικής ομάδας του Υδραϊκού. 

Οι ομάδες της ΑΕΚ, που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος χρησιμοποιούσαν ως έδρα το κολυμβητήριο "Αντώνης Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας, θα αγωνίζονται στην Ηλιούπολη.

ΑΠΕ ΜΠΕ