Στην ομαδική έκθεση με τίτλο PROJECTS της Σχολής Σύγχρονου Κοσμήματος ΑΝΑΜΜΑ συμμετέχει η Υδραία Ταλαντούχα Σχεδιάστρια Κοσμημάτων Μαριαλένα Μπαχά.
Η Μαριαλένα είναι κόρη της Μαρίας Λάσκαρη και του Κώστα Μπαχά και εγγονή της Ζωγράφου Νέλλης Λάσκαρη.
Η νεαρή καλλιτέχνης έχει σπουδές πάνω στο κόσμημα και τη φιλοτέχνησή του και ήδη φέρει πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό της.
Συνεχίζει την ενασχόλησή της με σταθερά βήματα και οραματίζεται μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία στον χώρο του κοσμήματος.
Στην έκθεση PROJECTS των τελοιόφοιτων σπουδαστών υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Κανδαράκη, θα εκτεθούν επτά έργα από επτά γυναίκες στις πέντε ειδικές αίθουσες του νεοκλασικού χώρου «Τέρας» στο Νέο Κόσμο, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024.
Κάθε μία από τις δημιουργούς αφηγείται την προσωπική της ιστορία μέσα από κοσμήματα, αντικείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.
Η έκθεση πραγματεύεται θεμελιώδη ζητήματα αλλά και προσωπικές εμπειρίες που παραμένουν επίκαιρες και διαχρονικές.
Επικεντρώνεται σε μια συνεχή μετάβαση από το ιδιωτικό στο δημόσιο και από το δημόσιο στο ιδιωτικό, ενώ επιχειρεί να χτίσει μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
























