Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Το μυστικό του Χρήστου Δασκαλάκη γίνεται ποίημα στο ημερολόγιο του Ιωλκού

  • Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 17:21
  • 1'

Πώς μπορεί να γίνει η ζωή μας πιο ευχάριστη; Αν διαβάζαμε ένα ποίημα κάθε μέρα ίσως; Και πού θα μπορούσαμε να βρούμε συγκεντρωμένα πολλά ποιήματα όσα για παράδειγμα ο χρόνος όλος; Θα έπρεπε να ξεφυλλίσουμε ίσως τόσα πολλά βιβλία; Μια πρωτότυπη ιδέα είναι αυτή των εκδόσεων Ιωλκός, όπου το ποιητικό τους ημερολόγιο για το 2015 μας προσφέρει ένα ποίημα κάθε μέρα, σε επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη.
Εδώ και 20 χρόνια κυκλοφορεί κάθε χρόνο και ένα νέο ημερολόγιο στο οποίο υπάρχει μια ολόκληρη ποιητική ανθολογία από ξεχωριστούς ποιητές. Η κάθε μέρα εκτός από τα στοιχεία του εορτολογίου και τις αντίστοιχες ημερολογιακές πληροφορίες περιλαμβάνει και ένα ποίημα. Εκεί ανάμεσα στις σελίδες του ημερολογίου θα βρούμε το ποίημα ΜΥΣΤΙΚΟ, του αγαπημένου φίλου Υδραίου ποιητή Χρήστου Δασκαλάκη και συγκεκριμένα στην ημέρα της 17ης Σεπτεμβρίου του 2015.
Ο Χρήστος, πάντα επίκαιρος, δίνει το στίγμα του και στο ποιητικό ημερολόγιο, ενώ ταυτόχρονα η σύγχρονη ποίηση παρουσιάζεται στο σύνολό της, με έναν τρόπο οικείο και συγκεντρωτικό, σε ένα βιβλίο χρηστικό όσο και... πολύτιμο!

 

sel hmerologiou