Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Έκθεση Animal Spirits στα Σφαγεία Ύδρας από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

  • Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 18:00
  • 1'

Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2012 θα εκτεθούν στα Σφαγεία Ύδρας από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.

 

Έργα που στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από πολιτικής φύσεως σχέδια καλλιτεχνών της συλλογής την οποία έχει σχεδιάσει ο Δάκης Ιωάννου.Τα έργα της έκθεσης συνδιαλέγονται με την Κεϋνσιανική δυναμική, καθώς χρησιμοποιούν την ιδέα του «ζωώδους ενστίκτου» ως αφορμή για έναν νέο κοινωνικό σχολιασμό και ως μέσο για την επίτευξη μιας επειγόντως αναγκαίας συνειδητοποίησης της κρίσης, η σκιά της οποίας πέφτει ολοένα και βαρύτερη πάνω στον κόσμο. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου που τα στεγάζει, με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με τα ίχνη που άφησαν οι δραστηριότητες του παρελθόντος, δημιουργούν στο κοινό πολλαπλούς συνειρμούς και αφηγήσεις.

Η έκθεση Animal Spirits περιλαμβάνει έργα των: Huma Bhabha, Paul Chan, Folkert de Jong, Sam Durant, Adam Helms, Christian Holstad, Cameron Jamie, Kim Jones, Πάνου Κουτρουμπούση, Dominique McGill, Tom Sachs, William Scott, Dash Snow και Kelley Walker.

 

 

Έργο της έκθεσης: Kelley Walker, Andy Warhol and Sonny Liston Fly on Braniff (When You Got It – Flaunt It), 2005 Sam Durant