Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Λόγια από καρδιάς και ατμόσφαιρα αλήθειας στην παρουσίαση του παραμυθιού

  • Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 19:35
  • 1'

 

Πώς θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας; Ποιες λέξεις θα εξέφραζαν τη ζεστή ατμόσφαιρα, τα πηγαία λόγια του συγγραφέα αλλά και των ομιλούντων. Τον κόσμο που σχημάτισε μια καλή παρέα και συναντήθηκε για να γνωρίσει ένα βιβλίο γεμάτο αλήθειες και νοήματα. Ο "Νικολύκος στη μακρινή Nτουλαποχώρα" κατάφερε να βγει από το ντουλάπι του και να μαγέψει το κοινό. Να έρθει σαν γλυκιά ζωγραφιά γεμάτη τρυφερές και μεστές λέξεις και να αγγίξει τους παρευρισκόμενους. Δίνοντας μια σπίθα αισιοδοξίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα.  

Ο Συγγραφέας με λόγια καρδιάς μίλησε για το τρίτο του βιβλίο, το παραμύθι του, εκφράζοντας την παράκληση να αγαπάμε όλοι τα παιδιά, να τα αφήνουμε να ονειρεύονται και όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά. Ένα Video έδειξε την πορεία του βιβλίου, από το πώς ξεκίνησε η ιδέα και το πώς κατέληξε μετά από τέσσερα χρόνια σκέψης και μεγάλης προσοχής μια και το πεδίο του παραμυθιού χρειάζεται κατάλληλους χειρισμούς.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου εκφράζοντας την εκτίμηση που τρέφει για τον αξιόλογο συγγραφέα και λέγοντας πως τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν. Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης συνεχάρη με τη σειρά του τον συγγραφέα και του πρότεινε μέσω του Δήμου να υλοποιήσουν μελλοντικά κάποια συνεργασία. Η βραδιά έκλεισε με συγκίνηση, πολλή αγάπη και τον Χρήστο να υπογράφει αφιερώσεις πάνω στο βιβλίο του με χαρά και τρυφερότητα. Ιδιαίτερα συναισθηματική και ανθρώπινη ήταν η στιγμή που ο Χρήστος φωτογραφήθηκε με τους γονείς του.

Ο Συγγραφέας το πρωί της ίδιας μέρας είχε επισκεφτεί τους μαθητές του Β' Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο μαθήτευσε και ο ίδιος και τους μίλησε για το βιβλίο του. 

Φωτογραφίες: Ελευθερία Μαστρογιάννη