Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ανακυκλώσιμα υλικά μετατράπηκαν σε μουσικά όργανα και γέμισαν με νότες...

  • Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 17:13
  • 1'

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική δραστηριότητα για τους μαθητές των σχολείων της Ύδρας, οι οποίοι δημιούργησαν μουσικά όργανα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου Κατερίνας Μαραγκού και της διοικητικής υπαλλήλου – Καθηγήτριας μουσικής Βασιλικής Δικαιάκου-Καλογιάννη, οργάνωσε αυτή την καλλιτεχνική δραστηριότητα την προτελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, κατά την οποία επισκέφτηκαν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Ύδρας, και έφτιαξαν μουσικά όργανα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χάρτινα κουτιά, καλαμάκια, τενεκεδένια κουτιά, μπουκάλια πλαστικά και άλλα πολλά.organa 4
Με φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα οι μαθητές κατασκεύασαν αυλούς του Πανός, ξύλα της βροχής, κρουστά, πιατίνια και κιθάρες.
Οι μαθητές κυριολεκτικά απόλαυσαν τη διαδικασία και ενίσχυσαν τις γνώσεις τους για διάφορα υλικά και τις ιδιότητές τους και αξιοποίησαν τις αρχές της ανακύκλωσης με ουσιαστικά «φτωχά» υλικά καθημερινής χρήσης.
Ήταν μια ευχάριστη, παραγωγική εμπειρία για όλους. Η ΚΕΔΥ και η Καθηγήτρια μουσικής Βασιλική Δικαιάκου-Καλογιάννη ευχαριστούν τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 4 μήνες λειτουργεί τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και τμήμα χορωδίας, με 20 μαθητές. Η χορωδία αυτή μάλιστα θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί μπροστά από το σπιτάκι του Άι Βασίλη.