Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Μεγάλη διάκριση στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας για τους μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών

  • Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 21:28
  • 1'

 

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος συμμετείχαν μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών της Ύδρας, όπου διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν αναφορικά με τη δημιουργία μιας πετυχημένης ταινίας μικρού μήκους στην οποία τα παιδιά μιλούσαν γαλλικά. Συμμετείχαν οι μαθητές: Χρυσούλα Μελαχροινού, Άγγελος Πλευρίτης, Στάθης Γούναρης, Εύη Ρόκο, Στέφανος Ντούσκος, Έρη Πετρικιόζογλου, Ματίνα Σουρέλη και Frederick Bradlee. 

Στον διαγωνισμό που έλαβαν μέρος δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια της χώρας μας, η Ύδρα ξεχώρισε ανάμεσα σε 4000 συμμετοχές και κατέλαβε πολύ καλή θέση παίρνοντας σήμερα το βραβείο Francophonie 2016.

Κατά την απονομή οι διοργανωτές παρουσίασαν στιγμιότυπα από το video των παιδιών. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Η γεύση των λέξεων» που αφορούσε σε παρουσίαση ενός τοπικού φαγητού ή γλυκού. Τα παιδιά υλοποιώντας μια ιδέα των καθηγητριών τους, Νίκης και Άννας Τσαγκάρη, παρουσίασαν τα "Αμυγδαλωτά της Ύδρας". Οι καθηγήτριες εκτός από το concept της ταινίας είχαν και την επιμέλεια των διαλόγων και των κοστουμιών.

Μεγάλη βοήθεια όπως πάντα προσέφεραν οι αξιόλογοι και δραστήριοι ιδιοκτήτες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, Αγγελική Στρουμπούλη η οποία είχε την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία της ταινίας και ο Σωτήρης Ηλιάδης που την επιμελήθηκε και στο μοντάζ. H ταινία θα παρουσιαστεί στη γιορτή που κάνει κάθε χρόνο το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Ύδρα.

Μετά τη σπουδαία διάκρισή τους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν κολατσιό στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου και να ζωγραφίσουν.
Πάντα επιτυχίες ευχόμαστε στους μαθητές που έλαβαν μέρος στη Francophonie 2016 και καλή συνέχεια σε κάθε προοδευτική προσπάθεια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.