Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Πολιτισμό στην Ύδρα

  • Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 18:34
  • 1'

 

 

Τον διακριτικό τίτλο Hydra21, Η Ύδρα Ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού, πρόκειται να έχει το νέο σωματείο που ιδρύεται στο νησί μας.

Πρόκειται για μια κινητοποίηση της οποίας ηγείται ο φίλος της Ύδρας, Ιδρυτής της Σελόντα, Γιάννης Στεφανής, σε συνεργασία με τον Ειδικό στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Εκδότη, Γιάννη Ζηρίνη που διατηρεί και εκείνος σπίτι στην Ύδρα, τους αγαπητούς, Πάνο Μανιά, τον Πέτρο και τη Μαρία Κλαδάκη και πολλούς Υδραίους και ανθρώπους που ζουν στο νησί.
Το σωματείο, αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων, Υδραίων και φίλων, που θέλουν να κινητοποιήσουν τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού. Στοχεύουν στην επανατοποθέτηση της Ύδρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως διακριτό/ μοναδικό προορισμό υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και την ανάδειξη σε Ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Το υπό ίδρυση σωματείο έχει ήδη κάνει επαφές και συναντήσεις με φορείς και πολίτες της Ύδρας ώστε να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό μελών με κοινές βλέψεις και προοπτικές.
Με μια σειρά πρωτοβουλιών που φιλοδοξούν σε στενή συνεργασία με το Δήμο, τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού, επιθυμούν να καλύψουν ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων που συγκροτούν τη τουριστική ταυτότητα του νησιού, αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του και διαμορφώνουν την εικόνα του με τρόπο διακριτό και αναγνωρίσιμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανάμεσα στους στόχους είναι: η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί, με ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής περιόδου, η προετοιμασία, για υποδοχή συνεδριακού τουρισμού υψηλού επιπέδου, η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, οι εικαστικές δράσεις. Μεταξύ άλλων επιθυμούν να υλοποιήσουν την αναστήλωση όλων των διαθέσιμων Ανεμόμυλων του Νησιού, την Αποτύπωση του Αρχοντικού Γ. Βούλγαρη (Μπέη), την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας και της στερέωσης της πύλης του αρχοντικού του Μπέη, Βούλγαρη, την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχοντικού Λάζαρου Κουντουριώτη, την αξιοποίηση της λειτουργικότητας του Αρχοντικού Παύλου Κουντουριώτη, τη διεθνή ανάδειξη του Αρχοντικού Μανώλη Τομπάζη (Σχολή Καλών Τεχνών), την ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Ύδρας, την προετοιμασία φακέλου για την υποψηφιότητα της Ύδρας στην UNESCO World Heritage κ.α